Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Εις Πολλά Έτη Δέσποτα !



Την 28ην Ιανουαρίου ε.έ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ εόρτασε τα Ονομαστήριά Του εις την νήσον της Αιγίνης.
Την παραμονή της εορτής ετελέσθη εις το καθολικόν της Ι. Μονής του Αγίου Νεκταρίου ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον. Ακολούθησε «μοναστηριακόν» κέρασμα.
Την κυριώνυμον της εορτής ετελέσθῃ εις τον Ι. Ναόν Εισοδίων Θεοτόκου («Παναγίτσα») πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία εις την οποίαν προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας Μήλου και Μυκόνου κ.κ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ όστις και εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θ. Λόγον με την συμμετοχή πολλών κληρικών.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε καταλλήλως τους αγίους Αρχιερείς, τας αρχάς και το πολυπληθές ευσεβές χριστεπώνυμον πλήρωμα διά την αγάπην και την τιμήν προς το πρόσωπον του.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο πρωϊνό εις το Επισκοπείον.
Την μεσημβρίαν παρετέθη τράπεζα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου.
Εις την Πολυαρχιερατικήν Θ. Λειτουργία έψαλλε ο Πρωτοψάλτης και Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνῶν κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης .
Εις πολλά έτη Δέσποτα!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια: