Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικών Αιγίνης - Αγκιστρίου


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο γιόρτασαν τα Χριστούγεννα τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων Αίγινας και Αγκιστρίου στη γιορτή που ετοίμασαν και παρουσίασαν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκκλησιαστικού Λεουσείου Ιδρύματος .
Η γιορτή περιελάμβανε εκκλησιαστικούς Ύμνους, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά σκετς. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή της Παιδικής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διδασκαλία και καθοδήγηση της Μουσικού κας. Ελένης Αθανασοπούλου και του π. Νικολάου Γαρυφάλλου .
Η εκδήλωση στην οποία πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά, ήταν απόλυτα επιτυχημένη και σε αρκετά σημεία της ενθουσίασε το κοινό που από νωρίς είχε κατακλύσει τον χώρο και καταχειροκρότησε επαινετικά κάθε μία προσπάθεια των παιδιών.
Για την προετοιμασία και την άρτια παρουσίαση της γιορτής εργάσθηκαν με αγάπη και θυσίασαν ελεύθερο χρόνο αρκετοί. Πρώτα οι ιερείς π.Νικόλαος Γαρυφάλλου, π. Δαμασκηνός Μούρτζης και π.Αμφιλόχιος Γελαδάκης . Οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριες, Γιώργος Μπήτρος, Βαρβάρα Γιαμαλή, Μαριάνθη Χαλδαίου, Κλεοπάτρα Μπέση, Ευαγγελία Βλαχογιάννη, Μαρία Παπαλεονάρδου, Αναστάσιος Νικολάου, Ανδρέας Κουκούλης , Παναγιώτα Κουκούλη, Μαρία και Παρασκευή Σημαντώνη και τα παιδιά του Ανώτερου Κατηχητικού Αρρένων Αιγίνης. Και βεβαίως τα παιδιά που αφιέρωσαν χρόνο από τα μαθήματα και το παιχνίδι τους, για να ετοιμάσουν την συμμετοχή τους στη γιορτή.
Την εκδήλωση έκλεισε ο υπεύθυνος νεότητας π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών και των υπευθύνων κατηχητών τους, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες , μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου για τη νέα χρονιά και διένειμε ένα πρωτότυπο δώρο στα παιδιά.

Εκ του Γραφείου Αρχ.Επιτροπείας Αιγίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: