Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Συναυλία στην Αίγινα για τα 110 Χρόνια της Ορθόδοξης μαρτυρίας στην Κορέα


Μια ξεχωριστή συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, με τη ευκαιρία των 110 χρόνων ορθοδόξου μαρτυρίας στη Κορέα, από την χορωδία του καθεδρικού Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Σεούλ. Η χορωδία έψαλλε ύμνους της εκκλησίας, παραδοσιακών κορεατικών τραγουδιών, υπό την διεύθυνση της κυρίας Γαβριέλα Κίμ, κάνοντας το κοινό, στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Τιτίνα» στην Αίγινα, να χειροκροτεί με ενθουσιασμό. Οι ξεχωριστές μελωδικές φωνές της χορωδίας, οι ήχοι των παραδοσιακών οργάνων, οι φορεσιές από τη χώρα της «Πρωινής Γαλήνης» όπως αποκαλούν την Κορέα, σε ταξίδευαν νοερά εκεί που η Ορθόδοξη ιεραποστολή υπάρχει για 110 χρόνια.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο γραμματέας του «Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου εκκλησίας της Κορέας» κ. Νεκτάριος Λαβούτας καλωσορίζοντας τους αδελφούς μας κορεάτες, με επικεφαλή τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του «Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής» Dr Θεολογίας κ. Λάππας Ιωάννης, αναφέρθηκε στο σημαντικό ιεραποστολικό έργο στην Κορέα. Ξεχωριστή, για μια ακόμα φορά, ήταν η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αμβροσίου που συγκινημένος, παρουσίασε το βιβλίο του βίου του Αγ. Νεκταρίου στα κορεάτικα, που πρίν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στη Κορέα. Ευχαρίστησε την ηγουμένη της Ι. Μ. Αγίου Νεκταρίου, για τη χρηματοδότηση της εκδόσεως του εν λόγω βιβλίο, αξίας 10000 Ευρώ. Μίλησε για τις προσπάθειες της Ι. Μ. Κορέας να φέρει κοντά στην Ορθοδοξία τους αδελφούς μας κορεάτες, όπως τη δημιουργία του Book Cafe, που είναι ο χώρος μελέτης των εκκλησιαστικών βιβλίων και ανταλλαγής απόψεων, πίνοντας το καφέ τους.
Την εκδήλωση έκλεισε ο ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, & Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, κατά σάρκα αδελφός με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη της χορωδίας και τους ευχαρίστησε για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν. Αντάλλαξε δώρα και προσέφερε στην πολυπληθή αποστολή, αναμνηστικά από την Αίγινα και τοπικά προϊόντα. Στην συνέχεια βράβευσε τους αριστούχους μαθητές της Αίγινας και Αγκιστρίου.
Παρούσες στην εκδήλωση οι Αρχές του νησιού και οι γονείς των δύο Αρχιερέων που συγκινημένοι παρακολουθούσαν τα παιδία τους, είναι σπάνιο μια μάνα να έχει δυο παιδιά Αρχιερείς. Ευχόμαστε και την επόμενη χρονιά να μας τιμήσουν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, με τα μέλη της χορωδία.
Φωτορεπόρταζ: Νεκτάριος Λαβούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: