Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ο Εορτασμός του Ι. Ναού Αγ. Διονυσίου εις το Νοσοκομείον Αιγίνης


Με μεγάλη προσέλευση πιστών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Αυγούστου ε.έ., o Πανηγυρικός Eσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Διονυσίου στο Nοσοκομείο, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ και σύσσωμου του κλήρου του νησιού. Όπως αναγράφει η ιστοσελίδα Aegina Portal στο εκτενές ρεπορτάζ της, ο χώρος του Νοσοκομείου της Αίγινας αποτελεί ένα σημείο με βιωματικά στοιχεία για τους περισσότερους κατοίκους του νησιού, και γι'αυτό το λόγο τη χθεσινή βραδιά χαρακτήρισε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να θεσμοθετήσει τιμητικές διακρίσεις για όσους βοηθούν στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του έκανε αναφορά στις κυρίες που ξεκίνησαν τη λειτουργία του ιδρύματος, αλλά και στις προσπάθειες των προέδρων και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, την προσφορά των ιατρών κυρίων Ξυδέα, Γαλάνη και Σίνου. Ο Σεβασμιώτατος κάνοντας μία μικρή αναφορά στα οικονομικά του νοσοκομείου είπε ότι: "Είναι θαύμα πως κάθε μήνα πληρώνουμε τους μισθούς. Δεν χρωστάμε μέχρι σήμερα μέσα στο νοσοκομείο μισθούς εργαζομένων. Κάθε μήνα τα φέρνουμε ίσα - ίσα να πληρώσουμε τους μισθούς. Χρωστάμε φάρμακα ή άλλα πράγματα, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου πληρώνεται. Εμείς δίνουμε στο ΙΚΑ κάθε μήνα 6 - 7 χιλιάδες σε ένσημα και αυτό μας χρωστάει. Και δεν μπορούμε να εισπράξουμε αυτά που μας χρωστάει". Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον πρόεδρο του ιδρύματος κύριο Σώζων Βελιώτη ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου να τιμά, βραβεύοντας "εκείνους που εκδηλώνουν έμπρακτα την αγάπη τους και γενικά θα προσφέρουν στο ίδρυμα το περίσσεμα της καρδιάς τους και το υστέρημα της τσέπης τους. Με την καθιέρωση της απονομής τιμητικής διάκρισης η διοίκηση στοχεύει να εκφράζει δημόσια τις ευγνώμονες ευχαριστίες της και την αναγνώριση της προσφοράς", όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος να προσθέσουμε ότι η Ι. Μητρόπολις διά του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, έδωσε ένα σημαντικό ποσόν γιά την προμήθεια νέας Ηλεκτρογεννήτριας κατόπιν της βλάβης η οποία προήλθε από τις πρόσφατες διακοπές της Δ.Ε.Η.
Για το πλήρες ρεπορτάζ, καθώς και για το video με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας παρακαλούμε επισκεφθήτε το : http://www.aeginaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: