Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Μνημόσυνον Ευεργετών


Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ  τη συμμετοχή  του Ιερου κλήρου της νήσου, τελέσθηκε  την Κυριακή 7η Αυγούστου ε.ε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, και το Αρχιερατικόν Μνημόσυνον των Ευεργετών της Εκκλησίας νήσου Ύδρας.
Οι  αοίδιμοι: ΚΥΡΟΣ  ΙΕΡΟΘΕΟΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΥΔΡΑΣ, ΣΠΕΤΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΒΕΡΑ, ΖΩΗ, ΕΛΕΝΗ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΣΑ, και ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ, αποτελούν την χορεία των μεγάλων ευεργετών της τοπικής Εκκλησίας της Ύδρας.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του εξήρε την σημασία των δωρεών τους. Πρόκειται είπε για ευγενικές ψυχές, πού προσέφεραν όλα τα υλικά αγαθά τους εφαρμόζοντας τον Ευαγγελικόν λόγον. Ιδιαιτέρως για τον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη Κυρό ΙΕΡΟΘΕΟ τόνισε  ότι φρόντισε με τα περιουσιακά στοιχεία των Δωρητών Ζωής, Αθανασίου και Βέρας να αναγείρη το περίλαμπρο «ΚΟΥΛΟΥΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» κόσμημα της Ύδρας, όπου ευρίσκουν ανακούφιση και περιθάλπτονται οι κάτοικοι της Ύδρας. Πρόκειται για την πιο σπουδαία προσφορά!
Κάλεσε επίσης όλους να μιμηθούμε τις πράξεις τους και ανακοίνωσε ότι κατ΄ έτος στις εκδηλώσεις «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ» θα τελήται  το μνημόσυνο των Ευεργετών.
Προ του μνημοσύνου ομίλησε ευστόχως και ο απόγονος των αδελφών Κουλούρα, κ. Γκίκας Κουλούρας. Τα δε οστά των Αθανασίου και Βέρας Κουλούρα κατ’ επιθυμίαν του Σεβασμιωτάτου εναποτέθηκαν στο νεκροταφείο της Αγ. Φωτεινής Ύδρας όπου εψάλλει τρισάγιον υπό του Σεβασμιωτάτου.
Αιωνία η μνήμη αυτών! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: