Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δ’ Χαιρετισμοί εις τον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Ύδρας

 

Την Παρασκευή 23η Μαρτίου ε.έ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ χοροστάτησε εις την ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Παναγίας, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Ύδρας.

Εις την εμπνευσμένην ομιλίαν του καταρχήν αναφέρθηκε εις την ποιμαντική του περιοδεία σε 2 Ι. Μονές της νήσου: Το Γεννέσιον της Θεοτόκου «Ζούρβας», και εις την Αγία Ματρώνα, όπου ετέλεσε και την προηγιασμένη Θ. Λειτουργία. Μετέφερε στο Εκκλησίασμα την κατανυκτική Μοναστηριακή ατμόσφαιρα καθώς και την ομορφιά της ανοιξιάτικης φύσεως με «Παπαδιαμάντειο» λόγο.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις 2 κυρίαρχες τάσεις των ημερών μας και έθεσε το δίλημμα ή θα φραγκέψουμε ή θα μείνουμε σταθεροί στις Ορθόδοξες παραδόσεις μας. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας είπε διώκουν τις παραδόσεις, έβγαλαν τις εικόνες, έδιωξαν τον πνευματικό από το σχολείο, μείωσαν τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών κ.λπ.

Τέλος ανέλυσε τι σημαίνει να είναι κανείς Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία τόνισε, δεν είναι θρησκεία μέ κώδικες καλής συμπεριφοράς, αλλά βίωμα, και δυνατότητα ενώσεως με τον Θεό και τους Αγίους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: