Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Εκδήλωση Βυζαντινής Μουσικής εις την Αίγινα

SINAVLIA_01

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Απριλίου, στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Αιγίνης, εκδήλωση βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής. Οι ιερείς π. Σάββας Ζέρβας και π. Ανδρέας Ντότσικας έψαλαν ύμνους απ’ όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ιδίως δε τους γνωστότερους.

Η κατάνυξη που δημιούργησε η έντεχνα μελοποιημένη ιερά ποίηση της Εκκλησίας μας ήταν ιδιαιτέρως εμφανής στα πρόσωπα του ακροατηρίου. Το θείο Πάθος, όπως συνοπτικά εκτυλίχθηκε στην σχεδόν δίωρη εκδήλωση, προετοίμασε τους παρακολουθούντας να το βιώσουν την ερχόμενη Αγία και Μεγάλη εβδομάδα οντολογικά, με ψυχική συντριβή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ και πλειάδα ιερέων. Στην καταληκτήρια προσλαλιά του αφού συνεχάρη τους ιερείς του για την ακριβή απόδοση της έννοιας των δυσκολοτέρων βυζαντινών μαθημάτων ολοκλήρου του εκκλησιαστικού έτους, ενεθυμήθη την διακονία του ως ιερόπαις τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, φανερά συγκινημένος. Παρομοίωσε δε την καρδία των ορθοδόξων χριστιανών με το Άγιο Μανδήλιον, διότι επάνω της είναι εντυπωμένο το θείο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η εκδήλωση έκλεισε με τους πιστούς να ψάλλουν όλοι μαζί την φήμη του Σεβασμιωτάτου.

Καλή Ανάσταση!

SINAVLIA_02 SINAVLIA_03

SINAVLIA_04 SINAVLIA_05

Εκ της Αρχιερατικής Επιτροπείας Αιγίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: