Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ιερά Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μεθάνων






Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξιν εόρτασε και εφέτος ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Τριάδος Μεθάνων κατά την Εορτή του Αγίου Πνεύματος με την συμμετοχή των εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής ,του Δημάρχου Τροιζηνίας κ.Ιωάννη Σαμπάνη,των τοπικών αρχών και πλήθους Πιστών.
Αφ’εσπέρας την Κυριακή της Πεντηκοστής 3η Ιουνίου 2012 ε. ε. εψάλη ο Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός με την συμμετοχή των Παν. Αρχιμ. κ. Λουκά Ζήσιμου, όστις εκήρυξεν τον Θείον Λόγον, Αιδ. Πρεσβ. π. Γεωργίου Ματαρά , Αιδ. Πρεσβ.π. Πέτρου Κανέκα, Οσιωτ. Ιερομ. π. Μακαρίου Παπουτσή και Αιδ. Πρεσβ. π. Χρυσοβαλάντη Βλάχου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος πέριξ της Λουτροπόλεως των Μεθάνων με την συμμετοχή των Αρχών και πλήθους πιστών.
Την κυριώνυμον της Εορτής του ΄Αγιου Πνεύματος εψάλη ο Ορθρος και εν συνεχεία τελέστηκε πανηγυρικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή των Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιγνατίου Πατεστή, όστις εκήρυξε και τον Θείο Λόγον, Αιδ. Πρεσβ. π. Νικολάου Κοτσαράπογλου, Αιδ. Πρεσβ. π. Πέτρου Κανέκα,και Αιδ. Πρεσβ. π. Χρυσοβαλάντη Βλάχου και συμπροσευχομένου εν τω Ιερώ Βήματι του Αιδ. Πρωτ. π. Σπυρίδωνος Σταθάκη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μεθάνων.
Κατά τον Μέγαν Πανηγυρικόν Εσπερινόν έψαλε ο καθηγητής Βυζαντινής μουσικής και πρωτοψάλτης κ.Αυγουστίνος Ζήσιμος και εις τον Όρθρον και κατά την Θεία Λειτουργία έψαλλε ο Πρωτοψάλτης και καλός γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής κ. Γεώργιος Μαντζουράνης μετά του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Σοφοκλέους Τριανταφύλλου και του λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού κ. Βασιλείου Λαζάρου.
Είθε το Πανάγιον Πνεύμα να μας φωτίζει και μας καθοδηγεί πάντα εις την καλήν οδόν του Κυρίου προς σωτηρίαν των ψυχών μας
Έτη πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: