Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Σύναξη Γονεϊκής Επιμόρφωσης Αίγινης

001002003004

Για 3η χρονιά, και μέσα στα πλαίσια του κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, διοργανώνονται από την Αρχιερατική Επιτροπεία Αιγίνης, οι μηνιαίες συνάξεις γονεϊκής επιμόρφωσης.

Η εναρκτήρια εκδήλωση για την περίοδο 2012–2013, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στο Κέντρο Νεότητας Αίγινας, με ομιλία του ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή και συμβούλου οικογενείας κ. Μενέλαου Κανάκη, με θέμα: «Η σημασία των ορίων για την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών». Ο ομιλητής μέσα από σειρά ζωντανών παραδειγμάτων αναφέρθηκε στην σπουδαία σημασία των ορίων και των κανόνων στην ανατροφή των παιδιών. Οι τρείς κύριοι άξονες της ομιλίας ήταν: η συμπεριφορά των παιδιών και η διαχείριση της από τους γονείς, η έννοια και η σημασία των ορίων, και χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να θέτουμε όρια στα παιδιά μας. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση επί του θέματος με τους παρευρισκόμενους γονείς. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Κική Τζωρτζακάκη –Λυμπεροπούλου, και θέμα «Θαρραλέοι γονείς ανατρέφουν παιδιά με θάρρος και αυτοπεποίθηση».

Την οργάνωση των συνάξεων έχουν αναλάβει, ο π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης και οι κυρίες Βαρβάρα Γιαμαλή, Μαίρη Κουνάδη και Αθηνά Πυρουνάκη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: