Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου

































Για μια ακόμη χρονιά μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε η τελετή κοπής της βασιλόπιττας της  Αρχιερατικής Επιτροπείας Αιγίνης, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Αιγίνης.
 Στην αρχή της εκδήλωσης  ο Παν. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης , Γεν. Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης, εξέφρασε εόρτιες ευχές για το νέο έτος εκ μέρους του Ιερού Κλήρου, προς τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας και τους τίμιους συνεργούς στο εκκλησιαστικό έργο.
Ακολούθως η παιδική χορωδία της Αρχιερατικής Επιτροπείας Αιγίνης υπό την διεύθυνση του π.Νικολάου Γαρυφάλλου Αρχ.Επιτρόπου Αιγίνης κα της χοράρχου κ.Ελένης Αθανασοπούλου, απέδωσε Εκκλησιαστικούς ύμνους των Θεοφανείων και κάλαντα. Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην επικρατούσα σήμερα δύσκολη κατάσταση, λόγω της κρίσης , υπογραμμίζοντας με ιδιαίτερη σαφήνεια αρκετές πτυχές της. Τόνισε δε την ανάγκη ανασυγκροτήσεως της Ενορίας, που είναι το κύτταρο της Εκκλησιαστικής ζωής κάνοντας ειδική μνεία στους νέους και στον τρόπο με το οποίο θα τους προσεγγίσει η Εκκλησία.

Ανεφέρθη ακόμη στην προσφορά  του Νοσοκομείου Αιγίνης «Άγιος Διονύσιος». Ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, τις φιλόπτωχες Αδελφότητες, τους κατηχητές και τους ομαδάρχες, και τους φορείς της νήσου, τους πρόθυμους αφανείς συνεργάτες και βοηθούς. Στο τέλος δε, ευλόγησε και διένειμε την βασιλόπιττα, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: