Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Δελτίο Τύπου
















Στο διάβα το γρήγορο του χρόνου, στέκουν ασάλευτες στιγμές και μνήμες. Στιγμές και μνήμες που γίνονται φυλακτό και αποκούμπι, καταφύγιο και θησαυρός στο πέρασμα των ημερών και των ανθρώπων. Πληθώρα τέτοιων όμορφων, χαρούμενων και συνάμα ψυχοφελών εμπειριών είχαν την ευλογία να περισυλλέξουν οι συμμετέχοντες στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κατά τις δύο πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους.
Το παιχνίδι, οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, η ραστώνη στη θάλασσα και η εν γένει χαριτωμένη ζωή της κάθε μέρας καθαγιάσθηκε μέσω της επαφής με τη βιοτή, το έργο και τη Θεολογία του νεοφανούς αστέρος της Εκκλησίας μας, Αγίου Πορφυρίου, στον οποίο και αφιερώθηκε η Α΄ περίοδος (αγοριών γυμνασίου-λυκείου), λαμβάνοντας ως όνομα την φράση του Αγίου: « Ο Χριστός είναι το πάν» .
Η δυναμική της ευσύνοπτης αυτής λεκτικής διατύπωσης, η περαιτέρω ενασχόληση, η προσευχή, ο εκκλησιασμός, καθώς και η γνωριμία των παιδιών με τον προστάτη άγιο κάθε ομάδας κατέστησαν τη κατασκηνωτική εμπειρία μοναδική για όλους. Αντιστοίχως, κατά την Β΄ περίοδο (αγοριών δημοτικού), στάθηκαν συνοδοιπόροι μας κάθε μέρα ο Άγιος Παΐσιος, ο Άγιος Πορφύριος, ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός και ο Άγιός μας, Νεκτάριος. Συνοδοιπόροι και βοηθοί στον αγώνα μας να κατεβάσουμε από τώρα τον ουρανό στη γη και να υψωθούμε από τη γη στον ουρανό, εξ ου και το όνομα της κατασκήνωσης: «ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς».
Ευχαριστίες πολλές οφείλουμε στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αγάπη και το ενδιαφέρον του .
Δεν θα μπορούσε να μη γίνει λόγος για τη καταλυτική και ανύστακτη διακονία του αρχηγού, πατρός Αμφιλοχίου Γελαδάκη, το έργο του οποίου συνεπικούρησε πνευματικώ τω τρόπω ο πατήρ Σάββας Ζέρβας και παντοιοτρόπως οι αεικίνητοι υπαρχηγοί κ. Παναγιώτης Κλήμης και κ. Παναγιώτης Στενάκης.
Επιπλέον, χαρά μεγάλη και πνευματική αγαλλίαση προκάλεσαν οι επισκέψεις, η παρουσία και ο λόγος της αγάπης των σεβαστών μας πατέρων Αυγουστίνου Ζήσιμου, Νεκταρίου Δαρδανού και Νικολάου Γαρυφάλλου. Ασφαλώς, όσες ευχαριστίες και να γραφτούν, θα είναι αντίδωρο μικρό στην προσφορά όλων όσων εκοπίασαν στην κουζίνα με πρώτους τον π. Νεκτάριο Κουκούλη και τον διάκονο π. Κωνσταντίνο Μπαρμπέρη.
Τέλος, πολλές ευχαριστίες αξίζουν στους πνεύμονες της κατασκήνωσης, ήτοι τα εκλεκτά της στελέχη: κ. Κωνσταντίνο Ρόσκα, κ. Μανώλη Μακαρατζή, κ. Μιχάλη Καλαβρό, κ. Άκη Γκόσιο, κ. Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, κ. Βασίλη Γεωργακόπουλο, κ. Αλέξανδρο Τσέλιο, κ. Hans Vomend-Κυριάκο , κ. Λευτέρη Σιγιάννη, κ. Μανώλη Κασιμάκη, κ. Γιώργο Γαρυφάλλου, κ. Νίκο Γεωργακόπουλο, κ. Στέλιο Γαρυφάλλου, κ. Γιάννη Αμπελά, κ. Δημήτρη Ζήσιμο, κ. Νικόλα Λαλαούνη, κ. Βαγγέλη Στενάκη, κ. Άγγελο Σκούρτη, κ. Μάριο Γεωργακόπουλο, κ. Χρήστο Θεολόγου, κ. Βαγγέλη Σοφικίτη, κ. Δημήτρη Μπαρδάκη, κ. Ζαφείρη Αλυφαντή , κ. Παναγιώτη Πάλλη, κ. Νεκτάριο Λεούση, καθώς και στα μεγαλύτερα παιδιά που απετέλεσαν τους «Διακόνους της Αγάπης» με συντονιστή στο έργο τους τον κ. Βαγγέλη Χατζή.
Μπορεί η δια ζώσης συνάντηση όλων να ορίστηκε πια για του χρόνου, όμως η πνευματική μας συνύπαρξη συνεχίζεται. Στις αποσκευές της επιστροφής και στις καρδιές όλων μας άλλωστε, υπάρχει το παν, Εκείνος που κατήργησε τα σύνορα ουρανού και γης, Εκείνος που βρίσκεται παντού, που πάντοτε υπάρχει, που είναι τα πάντα, ο Χριστός.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!



Δεν υπάρχουν σχόλια: