Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Ιερατικό συνέδριο εις Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής Πόρου

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10η Μαρτίου ε.έ με μεγάλη επιτυχία η ετήσια Ιερατική Σύναξις εις την Ιεράν Μονήν Ζωοδόχου Πηγής Πόρου μέ την συμμετοχή όλων των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Το πρωΐ ετελέσθη εις το Καθολικόν της Ιεράς Μονής Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας των Προηγιασμένων και την παράθεση εις το «Αρχονταρίκιον» του πρωϊνού, ξεκίνησαν οι εργασίες της ημερίδος με εισαγωγικά σχόλια του Σεβασμιωτάτου περί του μυστηρίου της ιεράς εξομολογήσεως. Εν συνεχεία ο Αρχμ. π. Χριστοφόρος Καραβίας ανέπτυξε εις τους Πατέρας την πρώτη εισήγηση της ημερίδος με θέμα:
« Ο ΡΒ΄ Κανών της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου και η στάση του Πνευματικού έναντι των Μετανοούντων».
Μετά από σύντομον διάλειμμα αναγνώσθηκαν από τους εφημερίους π. Ανδρέα Κουμπή, π. Θεμιστοκλή Μπάζο και π. Δημήτριο Αμπελά Εκθέσεις Ενοριακής Ποιμαντικής Δράσεως των ενοριών των. Ακολούθησε διάλογος σχετικά με τα ως άνω θέματα ενώ ο Σεβασμιώτατος με τις θεολογικές παρεμβάσεις του , και την πολυετή εμπειρία του ως πνευματικός, προσέδωσε προς όλους τους πατέρας πνεύμα οικοδομής και στηρίξεως για την ποιμαντική -ενοριακή εργασία τους. Μετά την λήξη των εργασιών παρετέθη τράπεζα εις την Ιεράν Μονή ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εις τούς ιερείς βιβλία από τις εκδόσεις της Ι. Συνόδου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: