Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

"Συντήρηση των Εκκλησιαστικών Κειμηλίων"


Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2010» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 8η Αυγούστου 2010 εις το προαύλιον του Ι. Καθεδρικού Ναού, η ομιλία με θέμα «Συντήρηση των Εκκλησιαστικών Κειμηλίων» υπό του συντηρητού έργων τέχνης και αρχαιοτήτων κ. Μηνά Χατζηχρήστου.
Την εκδήλωση άνοιξε, με την παρουσίαση του ομιλητού, ο υπεύθυνος των Θεομητορικών και προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γ.Α.Ε.
Εις την ομιλία του ο κ. Χατζηχρήστου αναφέρθηκε εκτενώς στους τρόπους επιτυχούς συντηρήσεως των εκκλησιαστικών έργων και κειμηλίων ενώ ταυτοχρόνως παρουσίασε σειρά με πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες και βίντεο από τις εργασίες αυτές.
Η καταληκτήρια προσλαλιά έγινε από τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των σύγχρονων επιστημονικών τεχνικών και προέτρεψε όλους όσους έχουν εκκλησιαστικά κειμήλια στην κατοχή τους να τα εμπιστευθούν στο εκκλησιαστικό μουσείο Ύδρας όπου θα τύχουν της σωστής συντήρησης και ανάδειξης.
Τέλος εδώθη από τον Σεβασμιώτατο αναμνηστικό δώρο εις τον ομιλητή και ακολούθησε δεξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: