Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Προσκήνυμα στους Αγίους Τόπους από την ενορία του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου






Ολοκληρώθηκε αισίως, με τη Χάρη του Θεού το Ιερό Προσκύνημα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου,  στα Ιεροσόλυμα και στο Θεοβάδιστο  όρος Σινά,  το οποίο πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σε βασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.
Οι προσκυνητές τους οποίους συνόδευε ο εφημέριος της ενορίας π. Χριστοφόρος Καραβίας είχαν τη μοναδική εμπειρία  να  περιηγηθούν στη Αγία Γή και να λάβουν την ευλογία από όλα τα Πανάγια Προσκυνήματα στα οποία τελεσιουργήθηκε η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους από τον Υιό και Λόγο του Θεού, Σωτήρα μας Ιησού Χριστό. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα όσα αισθανθήκαμε  ακολουθώντας τα βήματά Του και ξαναζώντας μέσα σε μία εβδομάδα όλες τις Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές του εκκλησιαστικού έτους  ακριβώς στον τόπο που διαδραματίστηκαν τα κοσμοσωτήρια αυτά γεγονότα. Την πρώτη μέρα του προσκυνήματος μας καλωσόρισε Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ο Γ΄ , μας έδωσε την ευλογία του και μια αναμνηστική εικόνα. Μας ευχήθηκε καλό προσκύνημα και μας είπε πότε να μην ξεχνάμε στις προσευχές μας το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο που καθημερινά δοκιμάζεται. 
Είχαμε την ευλογία να συμμετέχουμε σε Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε επί του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου και να λειτουργηθούμε στον Τάφο της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Γεθσημανή και στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης Σινά , όπου και συναντήσαμε τον εκ Κρανιδίου ιερομόναχο που για σαράντα χρόνια ασκείται εκεί π. Παύλο Μπουγιούρα. Ο π. Παύλος αποτελεί καύχημα για τη γενέτειρά του, διότι με την ασκητική του ζωή και τα πνευματικά του χαρίσματα φωτίζει και εμπνέει όλους μας για την πνευματική μας ζωή και με την δυνατή προσευχή του μας ενισχύει στον αγώνα μας. Μας καλοδέχτηκε , μας έδωσε την ευχή του και μας ξενάγησε στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Μίλησε με όλους τους προσκυνητές και μας ζήτησε να μεταφέρουμε σεβάσματα στον Μητροπολίτη μας και τις ευχές του σε όλους τους συμπατριώτες του.
Πλήρης θείων ευλογιών και «χρεωμένοι» από το Θεό να μεταφέρουμε στο περιβάλλον μας, στις οικογένειές μας τα όσα ζήσαμε σε αυτό το Ιερό Οδοιπορικό και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία μας αυτή στον προσωπικό μας καθημερινό αγώνα, πήραμε το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα μας, δοξάζοντες το Θεό.
Να ευχαριστήσουμε εγκαρδίως τον π. Ιωάννη Γκιώνη, εφημέριο του Ιερού Ναού Τιμίας Ζώνης Νέας Τιρυνθας που συμμετείχε με ομάδα προσκυνητών από το Άργος , τον κ. Δημήτριο Ζαφείρη υπεύθυνο του ταξειδιωτικού γραφείου για την άψογη οργάνωση, τον πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων π. Κλαύδιο για τη βιωματική και εμπεριστατωμένη ξενάγηση και τη ζεστή φιλοξενία του και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές για τη συμμετοχή τους και τη συνεργασία τους. Η Χάρις του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου και όλης της Θεοβαδίστου Αγίας Γης, είη μετά πάντων ημών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: