Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Εορτή Νεομάρτυρος Αγ. Κωνσταντίνου του Υδραίου εις την Ύδρα





















Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η ιστορική και ενδοξος νήσος Ύδρα την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου της Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
 Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ενωρίς ο μικρός εσπερινός εις τον Ι. Ναό του Αγίου μας και εν συνεχεία ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας με την συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβ. Ποιμεναρχην μας  Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγ. Ὄρους και Ἀρδαμερίου κ.κ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ  και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μαραθώνος κ.κ ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ.  Εις τον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο Άγιος Ιερισσού  όστις και εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θ. Λόγον.


































Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αγίου Μαραθώνος   όστις  και εκήρυξε τον Θ. Λόγον.
Στην συνέχεια σχηματίσθηκε μικρά λιτανευτική πομπή πέριξ του Ι. Καθεδρικού Ναού λόγῳ δυσμενών καιρικών συνθηκών η οποία κατέληξε εις τον Καθεδρικό Ναό.  Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη επίσημον γεύμα πρός τιμήν των προσκληθέντων Αρχιερέων εις το Ἐπισκοπείον.
Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε χορός ψαλτών υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη.  Τις ιερές ακολουθίες μετέδωσε ο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας.  Το  απόγευμα της εορτής θα ψαλή ο Εσπερινός της αποδόσεως και ο Παρακλητικός κανόνας του Νεομάρτυρος.
Την επομένη της πανηγύρεως θα τελεστή Αρχιερατική  Θ. Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, και η διανομή του  μήλου του Αγίου.  Τέλος ο Σεβασμιώτατος θα τελέση το μνημόσυνον του κτίτορος του Ι. Ναού, Μητροπολίτου πρ. Ύδρας  Κυρού ΙΕΡΟΘΕΟΥ, ως και των γονέων του Νεομάρτυρος.

Η χάρις και η ευλογία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου να είναι  μαζί μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: