Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δελτίον Τύπου


Την 24ην και 25ην Απριλίου ε.ε. η Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πόρου εώρτασε την ετήσιον αυτής πανήγυριν.
Την Πέμπτην 24ην Απριλίου και ώραν 6:30 μ.μ. ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ όστις και ωμίλησεν επικαίρως «περί της αναστημένης εν Χριστώ Ζωής εν τη συγχρόνω οικογενεία». Επηκολούθησε μικρά δεξίωσις εν τω Αρχονταρικίω της Ι. Μονής.
Την Παρασκευήν της Διακαινησίμου 25ης Απριλίου επραγματοποιήθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ.
Εις την Θ. Λειτουργίαν τον Θείον Λόγον εξεφώνησεν ο εκ των αδελφών της Μονής πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιεροκύρηξ της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Ο άγιος Ιεροκήρυξ εξήρε τον πολύτιμον θησαυρόν της θείας Χάριτος που ως άλλον αείζωον ύδωρ παρέχει ο εκ της Ζωοδόχου Πηγής υπερφυώς πηγάσας Ιησούς Χριστός. Μετά την απόλυσιν ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικάς και παραμυθητικάς νουθεσίας προς το εκκλησίασμα και σχετικάς ευχαριστίας προς τους πατέρας της Ι. Μονής.
Επηκολούθησε μικρά δεξίωσις εις τα Αρχονταρίκια της Ι. Μονής και παρετέθη εορταστική Τράπεζα.
Η Ι. Πανήγυρις επερατώθη με την τέλεσιν του εσπερινού της αποδόσεως το εσπέρας της Παρασκευής.
Εκ της Ι. Μονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: