Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Δελτίον Τύπου
















Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, των κληρικών, των αρχών, και του ευσεβούς λαού της νήσου Ύδρας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσις προς τιμήν απάντων των συνεργατών της τοπικής Εκκλησίας την Παρασκευή  2α Ιανουαρίου 2015 εις  την συνεδριακήν αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ.Α.Ε πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός με σύντομη προσλαλιά.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος  ομίλησε ευστόχως, και  επικαίρως περί του νοήματος των εορτών εις την ζωή μας. Με βαθυστόχαστους θεολογικούς λόγους παρουσίασε το Μέγα μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Λόγου και τις σωτηριολογικές συνέπειες του για τον άνθρωπο. Τόνισε την σημασία της παρουσίας του χρόνου εις την ζωήν του ανθρώπου με τον διαρκή αγώνα του για μεταμόρφωση από τα πάθη. «Εξαγοραζόμενοι τον καιρόν» εν μετανοία. Έκλεισε δε με μηνύματα ενότητας και αγάπης για το καλό της πολύπαθης πατρίδας μας, και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της τοπικής Εκκλησίας για την προσφορά τους εις το ιεραποστολικό, κατηχητικό και φιλανθρωπικό έργο.
Ακολούθησε, η βράβευση με  το χρηματικό ποσό των 300 Ευρώ  από τα έσοδα των ακινήτων του Ι. Καθεδρικού Ναού, των εισαχθέντων εις τα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της Γ΄ Λυκείου Ύδρας και η ευλογία της Βασιλόπιτας.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία καλαίσθητα  ημερολόγια του 2015 με θέματα: «ΑΡΤΟΣ» και «ΕΛΙΑ»  από τις εκδόσεις «ΜΙΛΗΤΟΣ» χορηγία του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: