Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Δελτίον Τύπου

            Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της σεβασμίας Μεταστάσεως της Παναγίας μας εν τω Ιστορικώ Μοναστηρίω της ενδόξου Νήσου Ύδρας.
Την Παρασκευή 21ῃ Αυγούστου ε.έ  πραγματοποιήθηκε τη μερίμνη της Οικογενείας του μακαριστού Κωστή Σοφιανού φιλανθρωπική εκδήλωση στο προαύλειο του Ι. Καθεδρικού Ναού από σύνολο εγχόρδων (οι 4 εποχές του vivaldi). Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο ιερός κλήρος, Βουλευτές της περιφερείας μας ο τ. Βασιλέας Κωνσταντίνος, οι αρχές της νήσου και πλήθος κόσμου.  
           Οι εκδηλώσεις λατρευτικές και πολιτιστικές με την επωνυμία «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2015»  περατώθηκαν  την 23η Αυγούστου ε.έ., με την ολονύκτιον αγρυπνίαν της αποδόσεως της εορτής, τα εννιάμερα, στον Ι. Καθεδρικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ύδρας (Μοναστήρι).       
Το εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ. Τον θείον λόγον κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Βαρνάβας Θεοχάρης Γραμματέας Συνοδικής Επιτροπής Θ. Λατρείας καί Ποιμαντικοῦ έργου.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των Ιερών εικόνων «Παναγίας της Φανερωμένης» και «Παναγίας του Μαλίκη».
Ακολούθησε η λιτή και η Ιερά Αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο τυπικό, η οποία περατώθηκε εις τις 1.45 ’ πρωϊνή.
Έψαλλε η  πολυμελής χορωδία «Φίλων του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής» υπό την χοραρχίαν του Άρχοντος Μαϊστορος του Οικουμενικού Θρόνου και Πρωτοψάλτου κ. Γρηγορίου Νταραβάνογλου.
            Άς σημειωθεί ότι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 FM  μετέδωσε απευθείας την ιερά αγρυπνία.

        Η Χάρις και η προστασία της Κυρίας Θεοτόκου της «Φανερωμένης» να είναι μαζί μας.    Έτη    πολλά  ! ! ! 

Φωτογραφίες απότις εκδηλώσεις των Θεομητωρικών 2015 μπορείτε να δείτε  από την ιστοσελίδα "ΥΔΡΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" την οποία και ευχαριστούμε θερμώς.
http://hydraspoliteia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: