Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Δελτίον Τύπου





 
Στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Σώζοντος, στην Πέρδικα, υπάρχει το παρεκκλήσιο των Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας. Αυτό χτίστηκε τα τελευταία χρόνια και σήμερα, ημέρα Τρίτη 10/11/2015 και ώρα 10: 30 τελέστηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ τα θυρανοίξια και ο εγκαινισμός του θυσιαστηρίου του νέου παρεκκλησίου.

Τον Σεβασμιώτατον τον περιέβαλαν ο Γενικός Επίτροπος Αίγινας π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο π. Δαμασκηνός Μούρτζης, ο ιεροδιάκονος π. Στυλιανός Κουτσούκος και ο εφημέριος π. Ηλίας Διακουμάκος.

Γραφικό το παρεκκλήσιο, το φυσικό κάλλος δέσποζε, η θρησκευτική κατάνυξη περίσσευε και το πλήθος των πιστών με αισθήματα συγκίνησης παρακολούθησε την ακολουθία.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ώρα της τελετής εξηγούσε τα τεκταινόμενα με απλότητα και σαφήνεια. Ιδιαίτερα μνεία έκανε για τους Αγίους Ακύλα και Πρίσκιλλα, συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου, ώστε το εκκλησίασμα να απολαύσει στιγμές ψυχικής αγαλλίασης. Στην σύνεχεια δόθησαν πλούσια κεράσματα στο «Ενοριακό κέντρο του Αγίου Σώζοντος» και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τραγούδια των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Πέρδικας.

Το παρεκκλήσιο θα τιμάται στους ανωτέρω Αγίους στις 13 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: