Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου







Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορέας κ. Αμβροσίου.

Γράφει: ο Νεκτάριος Λαβούτας  
Μέλος του Δ.Σ. του Π.Ι.Ο.Ι. Άπω Ανατολής  & Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας & Υπέρτιμος και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος, κατόπιν προσκλήσεως εκ της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, την 20η Οκτωβρίου ε. ε. (11 π.μ.)  έδωσε διάλεξη με θέμα:  «Η Ορθόδοξη Μαρτυρία στα Έθνη κατά τον Ιερό Χρυσόστομο». Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Απόστολος Νικολαΐδης. Την διάλεξη παρακολούθησαν Καθηγητές και Φοιτητές της Σχολής, καθώς και κάποιοι εξωπανεπιστημιακοί. Παρόντες ήσαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο επίτιμος καθηγητής κ. Ηλίας Οικονόμου και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Warerloo στο Οντάριο του Καναδά, κ. Δανιήλ Σαχάς. Μετά το πέρας της διαλέξεως ο Σεβ. απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου.
Με την  ευκαιρία της επισκέψεώς του στην Ελλάδα από 15-23 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος  έκανε επίσης και τις παρακάτω ομιλίες:
Στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», την Κυριακή 16η Οκτωβρίου, υπό την οργάνωση του « Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής». Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, αναφέρθηκε στη δράση της Ι.Μ. Κορέας σε διάφορους τομείς, με έμφαση στον εκδοτικό οίκο της Ι. Μητροπόλεως «Korean Orthodox Editions». Παρευρέθηκε, ως  εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχ. κ. Συμεών Βολιώτης. Προλόγισε εκ μέρους του Πατριαρχικού Ιδρύματος, ο Πρόεδρος αυτού κ. Νικόλαος Ηλιόπουλος, παρευρέθησαν καθηγητές ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, και πλήθος κόσμου. Προβλήθηκε βίντεο με θέμα το κατασκηνωτικό και νεανικό έργο της Ι.Μ. Κορέας. Συμμετείχε η  Βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Αγίου Φανουρίου Ιλίου Αθηνών, καρδιολόγου κ. Κων/νου Σπερδούλη. 

Στο  Κέντρο Νεότητας της Ι.Μ. Ύδρας στην Αίγινα: Δευτέρα 17η  Οκτωβρίου, υπό την οργάνωση του εν Αιγίνη Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας Κορέας.  Το θέμα της ομιλίας του Σεβ. ήταν: « Τα Μεγαλεία του Θεού στην Κορέα». Παρευρέθησαν, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης και Πρόεδρος του Σ.Φ.Ι.Ο.Ε.Κ κ. Εφραίμ, αδελφός κατά σάρκα του Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης Αίγινας Πανοσ. Αρχιμ. Αμφιλόχιος, ιερείς του νησιού, εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος πιστών. Προλόγισε εκ μέρους του Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας, ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας. Εντυπωσιακή η έναρξη της εκδήλωσης από το μουσικό σχήμα ΜΟΥ.Σ.Α. ερμηνεύοντας κλασικά μουσικά κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο, προκαλώντας το θαυμασμό των παρευρισκομένων. Έγινε προβολή  οπτικοακουστικού υλικού.
Ακολούθησε συζήτηση του Σεβασμιωτάτου με το  κοινό για θέματα της ιεραποστολής στη Κορέα. Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ έκλεισε την εκδήλωση, εκφράζοντας το θαυμασμό του για το έργο που επιτελείται στη μακρινή Κορέα.
Ακολούθησε συνάντηση του Αγίου Κορέας, με συμμαθητές του από την Αίγινα που είχε να τους δει αρκετά χρόνια. Αποχαιρετήσαμε τον αγαπητό μας Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο, ελπίζοντας σύντομα να τον δούμε και πάλι στην ιδιαιτέρα του πατρίδα την Αίγινα.
Στην Πάτρα καλεσμένος από τον Σύλλογο Ορθοδόξου Ιεραποστολής ο «Πρωτόκλητος», την Τετάρτη 19η Οκτωβρίου ε.ε.
Στην Αθήνα, αίθουσα του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής:  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ε.ε.
Στην Αθήνα, στο Διορθόδοξο Κέντρο «Πορευθέντες»: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου ε.ε
     Επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας λειτούργησε :
Την Κυριακή 16η Οκτωβρίου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς και την Κυριακή 23η Οκτωβρίου στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης.

Στην Αίγινα την 18η Οκτωβρίου, τέλεσε μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης κ. Εφραίμ τα Θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: