Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίον Τύπου


«Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας»
Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Δημοκρατία της Κορέας στη Σεούλ, συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο.

Ο κ. Ν. Κοτζιάς επισκεύτηκε τη Σεούλ από την 30η Νοεμβρίου  έως και την 1η Δεκεμβρίου 2017 προερχόμενος από τις Ινδίες και Σιγκαπούρη. 
Ο κ. υπουργός είχε συνάντηση στη Σεούλ με την Κορεάτισσα  ομόλογό του  Κανγκ Κιούνγκ – Υουά σχετικά με την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, τη συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εκπαίδευσης  και τον τομέα της ναυπηγικής.
Ο Έλληνας  ΥΠΕΞ έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας Λι Νακ –Υιόν. Ο Κορεάτης πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών και τη βούληση για ενίσχυση και συνεργασία στις εμπορικές, πολιτιστικές και τουριστικές ανταλλαγές.
Ο κ. Ν. Κοτζιάς συναντήθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος τον ξενάγησε στον καθεδρικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Σεούλ, το Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως και άκουσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ι. Μητροπολης Κορέας. Ο Υπουργός εντυπωσιάστηκε από το  Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται  και γενικότερα της Ορθοδόξου ελληνικής  παρουσίας, υπό της σκέπης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη χερσόνησο της Κορέας.  Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος παρέθεσε γεύμα  στον ΥΠΕΞ και τους συνεργάτες του, παρουσία της Πρέσβεως  στη Σεούλ κ. Ιφιγένειας Κοντολέοντος.
Για τον Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας

Νεκτάριος Λαβούτας 











Δεν υπάρχουν σχόλια: