Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΔΕΚΑΕΞΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΟΘΩΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 κοιμήθηκε ο αείμνηστος Όθωνας Ζωγράφος και την επομένη τελέστηκε στον ιερό ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Κυψέλη Αιγίνης υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης π. Εφραίμ η εξόδιος Ακολουθία του.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1926. Ο πατέρας του Ελευθέριος κοιμήθηκε πολύ νωρίς αφήνοντας στην σύζυγό του Σοφία πέντε ανήλικα παιδιά, τα οποία πέρασαν πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Κατοχής. Όμως η μητέρα τους, που είχε γνωρίσει τον Άγιο Νεκτάριο, στάθηκε με κάθε δυνατό τρόπο στο πλευρό τους και τους δίδαξε να στηρίζουν την ζωή τους στον Θεό.
Έτσι ο μικρός Όθωνας από την παιδική του ηλικία διδάχθηκε από την μητέρα του να συμμετέχει ανελλιπώς στις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας και από παιδί του Δημοτικού Σχολείου έμαθε να ψάλλει και να υπηρετεί στο Ιερό Βήμα και στο Ιερό Αναλόγιο, το οποίο δεν εγκατέλειψε ποτέ μέχρι την τελευταία του αναπνοή.
Το 1951 νυμφεύθηκε την Ξανθούλα το γένος Γκαρή με την οποία έζησαν μαζί 63 χρόνια. Ο Θεός τους ευλόγησε και δημιούργησαν δεκαεξαμελή οικογένεια, μία από τις πολυπληθέστερες οικογένειες της Ελλάδας.
Μέσα στο σπιτικό τους δέσποζε η ψαλτική, η προσευχή, η μελέτη της Αγίας Γραφής, η νηστεία, η εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και η τιμιότητα. Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι δύο από τα παιδιά τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης π. Εφραίμ και Κορέας π. Αμβρόσιος ακολούθησαν τον δρόμο της αφιέρωσης και διακονούν στην Εκκλησία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής και το Δ.Σ του Σύλλογος Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας, εκφράζουν προς τα μέλη της οικογενείας του εκλιπόντος τα θερμά συλλυπητήριά τους και εύχονται να είναι αιωνία η μνήμη των αειμνήστων Όθωνος και Ξανθούλας και να αναπαύονται μαζί στην επουράνια μακαριότητα.

Νεκτάριος Λαβούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: