Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου
















































Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η ιστορική και ένδοξος Νήσος Ύδρα (13η και 14η Νοεμβρίου ε.έ), την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου της Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
 Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ενωρίς ο μικρός εσπερινός εις τον Ι. Ναόν του Αγίου μας και εν συνεχεία ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον Καθεδρικόν Ναόν της Παναγίας με την συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβ. Ποιμενάρχην μας,  Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ και  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης  κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ. Εις τον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο άγιος Ανδρούσης όστις και εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θ. Λόγον.
Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία εις τον πάγκαλον Ι. Ναόν του Αγίου Κωνσταντίνου ενώ  τον Θ. Λόγον εκήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβ. άγιος Μαρωνείας.
Στην συνέχεια σχηματίσθηκε μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε εις τον Καθεδρικόν Ναό. Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη επίσημον εόρτιον πρωϊνόν εις την τραπεζαρία του Ι. Καθεδρικού Ναού  και γεύμα προς τιμήν των προσκληθέντων Αρχιερέων εις το Επισκοπείον.
Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε χορός ψαλτών εκ Πατρών υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτη κ. Άγγελου Διαμαντόπουλου. Τις ιερές ακολουθίες μετέδωσε ο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας. Το απόγευμα της εορτής εψάλῃ ο Εσπερινός της αποδόσεως και ο Παρακλητικός κανόνας του Νεομάρτυρος.
Την επομένη της πανηγύρεως τελέσθηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία, κτιτορικό μνημόσυνο, και η διανομή του  μήλου του Αγίου.
Η χάρις και η ευλογία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου να είναι  μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: