Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Εορταστικές Εκδηλώσεις εις Αίγινα

Άγιοι Πατέρες,

Κατά τον μήνα Ιανουάριο του νέου έτους 2009, υπό την αιγίδα της τοπικής Εκκλησίας εις την Αίγινα, διοργανώνονται και θα λάβουν χώρα, οι κάτωθι εκδηλώσεις:

  1. Το εσπέρας της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου 2009 Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως εις Αίγυπτον, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ εις το Καθολικόν της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος με την συμμετοχήν όλων των Μοναζουσών της Νήσου Αιγίνης. Κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθή το εξάμηνον Μνημόσυνον του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Ύδρας κυρού Ιεροθέου Τσαντίλη. Η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:30 μ.μ.
  2. Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 6:00 μ.μ. πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση μετά κοπής βασιλόπιτας υπό του Σεβασμιωτάτου, δι’ άπαντας τους εκκλησιαστικούς συνεργάτας των νήσων Αιγίνης και Αγκιστρίου, εις τον Ι. Ναόν Εισοδίων Θεοτόκου (Παναγίτσα) Αιγίνης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση της μουσικού κ. Ελένης Αθανασοπούλου και θα προβληθεί DVD αφιερωμένο στην ζωή και το έργο του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Ύδρας κυρού Ιεροθέου, τη ευθύνη του πανοσιολογιωτάτου π. Αμφιλοχίου Γελαδάκη.
  3. Εκδήλωση πρός τιμήν των εκπαιδευτικών των νήσων Αιγίνης και Αγκιστρίου επί τη εορτή των Τριών Ἱεραρχών. Κατά την εκδήλωση θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ.κ. Αμβρόσιος με θέμα «Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και η Ιεραποστολή». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 29 Ἰανουαρίου 2009 και ώρα 6:30 μ.μ. εις την Αίθουσα εκδηλώσεων πλησίον του Μεγάλου Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου. Θα ακολουθήσει βράβευση των πρωτευσάντων Μαθητών και Μαθητριών Γυμνασίων – Λυκείων Αίγινας και Αγκιστρίου, από την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου και τέλος, Δεξίωσις προς τιμήν των Εκπαιδευτικών.
  4. Ο «Σύλλογος Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας» πραγματοποιεί εκδήλωση με ομιλία αφιερωμένη στην Ιεραποστολή εις τον Κινηματογράφον «ΤΙΤΙΝΑ» την Παρασκευήν 30 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 4.30 μ.μ. Θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ.κ. Αμβρόσιος.

Παρακαλείσθε να ενημερώνετε τα μέλη της ενορίας σας για τις ως άνω εκδηλώσεις, ώστε να πληροφορηθούν εγκαίρως για τη συμμετοχή τους.

Μετά τιμής και ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ΕΦΡΑΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: