Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛ ΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΥΔΡΑΣ, ΣΠΕΤΣΩΝ & ΑΙΓΙΝΗΣ
(Αρχιερατική Επιτροπεία Αιγίνης)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Αίγινα εόρτασε, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη την μνήμη του Πολιούχου Της, Αγίου Διονυσίου, επισκόπου Αιγίνης. Στην Ιερά Πανήγυρη που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της νήσου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ, ο οποίος χοροστάτησε την Τρίτη το βράδυ στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, κηρύσσοντας και το θείο λόγο. Την επομένη 17η Δεκεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου της νήσου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε δοξολογία και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και μικρού αποτμήματος ιερού λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, των σχολείων, την συμμετοχή των τοπικών αρχόντων και του εκκλησιάσματος. Κατά το τέλος της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στις εορταστικές τελετές, τον εφημέριο του Μητροπολιτικού ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Γιαννούλη, τις τοπικές Αρχές, το Ναυτικό, την φιλαρμονική καθώς επίσης και τα τοπικά σώματα ασφαλείας που βοήθησαν να λειτουργήσουν όλα άψογα. Η εορτή ολοκληρώθηκε με την παράθεση επισήμου γεύματος από τον Δήμαρχο Αιγίνης κ. Παναγιώτη Κουκούλη.
Η εορτή αυτή του Αγίου μας είναι μια απόδειξις της αγάπης των Αιγινητών προς τον απλό και ταπεινό επίσκοπο Αιγίνης Διονύσιο, που αν και έχουν παρέλθει πεντακόσια και πλέον έτη , η αγιασμένη παρουσία του διατηρείται ζωντανή στον λόφο της Παλιαχώρας .
Η Αγία ζωή Του, η υπακοή Του στο θέλημα του Θεού, η συγχωρητικότητα Του, παραμένουν επί αιώνες πολύτιμος θησαυρός για τους πιστούς και για την Εκκλησία. Εμείς οι Αιγινήτες, πρέπει να θεωρούμε ως ιδιαιτέρα ευλογία του Θεού την όλην παρουσία του Αγίου στο νησί μας και τα όσα προσέφερε κατά την εδώ Αρχιερατεία Του, και να φροντίζουμε να ζούμε, όπως Εκείνος, πλησίον του Θεού με απλότητα, αγάπη και ταπείνωση.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: