Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ Π. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ 011

Την Πέμπτη 4η Ιουνίου ε.έ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ετέλεσε εις τον Ι. Ναόν Εισοδίων Θεοτόκου Αιγίνης παρουσία των αρχών και πλήθους λαού την εις Πρεσβύτερον Χειροτονίαν του Ιερολ. Διακόνου π. Δαμασκηνού Μούρτζη πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο εν λόγω νέος Πρεσβύτερος π. Δαμασκηνός είναι άγαμος και θα εξυπηρετεί λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες της τοπικής Εκκλησίας Αιγίνης.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της τελέσεως του μυστηρίου ομίλησε εμπνευσμένα απαντώντας εις την ωραία και συγκινητική προσφώνηση του νέου πρεσβυτέρου τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«...Αναφερόμαστε στην κλήση του υποψηφίου... είναι η μυστική συνάντηση μέσα στην καρδιά με τον Κύριο, έστω μία φορά στη ζωή του, με ένα τρόπο άμεσο και εκεί ακούει τούτο το προσωπικό κάλεσμα “ Γίνε ιερεύς μόνο...”

...Ένας ιερεύς δεν είναι τίποτα χωρίς την ιερωσύνη του Χριστού, και είναι τόσο περισσότε ρο ιερεύς, όσο είναι περισσότερο ενωμένος με το πρόσωπο και το έργο του Σωτήρος....»

Μετά το πέρας της Χειροτονίας παρετέθη δεξίωσις .

 

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ Π. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ 002ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ Π. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ 017

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: