Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ετήσιον Μνημόσυνον Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ύδρας Κυρού Ιεροθέου

Εν Ὕδρα τη 19Μαΐου 2009

Πρωτ. 403

Διεκπ. 163

Προς

Τους ευλαβείς πιστούς

Της Νήσου Αιγίνης

Αγαπητοί μου,

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από της εκδημίας του Αοιδίμου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης Κυρού Ιεροθέου και όλοι μας νοσταλγούμε την ωραίαν εκκλησιαστικήν μορφή του, τους πατερικούς λόγους του, και την πατρικήν στοργήν και μέριμνα δια τον πιστόν λαόν του Θεού.

Η αδίστακτος πίστις του εις τον Θεόν, η αγάπη του στους αγίους, το αδαμάντινον του χαρακτήρος του, το ανεπίληπτον του βίου του, θα παραμείνουν βαθειά χαραγμένα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας.

Σας καλώ λοιπόν όλους σας να συμμετάσχετε στο ετήσιο μνημόσυνον, που θα τελεσθή εις την Ιεράν Μονήν του Αγίου Νεκταρίου και μάλιστα εις τον νέον Ιερόν Ναόν, την Κυριακήν 12 Ιουλίου.

Εις την Θ. Λειτουργίαν θα συμμετάσχουν Αρχιερείς πνευματικά τέκνα του εκλιπόντος, εις το τέλος της οποίας θα ψαλή Τρισάγιον εις τον Τάφον του αοιδίμου Μητροπολίτου μας.

Ας έχουμε όλοι την ευχήν του Μακαριστού Γέροντος.

Μετά πατρικών εὐχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ΕΦΡΑΙΜ

Σημείωσις: α) Εις το Μνημόσυνον καλούνται να συμμετάσχουν αι αδελφαί όλων των Ι. Μονών της Αιγίνης. Την Κυριακήν αυτήν δεν θα τελεσθή Θ. Λειτουργία εις ουδεμίαν Ι. Μονήν της νήσου.

β) Εις την Ι. Μονήν του Αγ. Νεκταρίου, ειδικῶς αυτήν την Κυριακήν, θα τελεσθή μία Θεία Λειτουργία, αυτή του Μνημοσύνου εις τον νέον Ι. Ναόν.

γ) Λειτουργοί: π. Νικόλαος Γαρυφάλλου, οι δύο εφημέριοι της Ι. Μονής και ο π. Φιλόθεος Πετράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: