Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Η εορτή του Αγ. Νεκταρίου εις την Αίγινα

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 001

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε τήν 2αν και 3ην Σεπτεμβρίου εν Αιγίνη και εν τη Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) η ιερά μνήμη της Ανακομιδής του Ι. Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Εις τον Μ. Πανηγυρικό – Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ, ο οποίος και κήρυξε τον Θ. Λόγον.

Ακολούθησε η Ι. Αγρυπνία με ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιον Πατεστή Ιεροκήρυκα και την κυριώνυμον της εορτής, ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ατλάντας κ.κ. ΑΛΕΞΙΟΥ, ενώ τον Θ. Λόγον κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.κ. ΙΩΣΗΦ.

Εν συνεχεία τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, η Δοξολογία και ακολούθησε η Λιτανευτική πομπή πέριξ του παμμεγέθους Ι. Ναού του Αγ. Νεκταρίου.

Παρέστησαν βουλευτές της περιφερείας, οι αρχές της νήσου Αιγίνης εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Έτη πολλά !

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 002

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 003

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 020 ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 029

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 040 ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 051

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 054 ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 063

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 069 ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 085

Δεν υπάρχουν σχόλια: