Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου στην Αίγινα

Σας μεταφέρουμε την συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο ειδησεογραφικό site  της Αίγινας http://www.aeginaportal.gr/ με την ευκαιρία του “Φεστιβάλ Φυστικιού”:

“Το Σάββατο το βράδυ η παραλία του νησιού γέμισε από κόσμο που κατέβηκε στο λιμάνι για να απολαύσει μια βόλτα ανάμεσα στα φωτισμένα περίπτερα της εμπορικής έκθεσης του Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας. Ανάμεσα σε νέους, οικογένειες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, βρέθηκε ο Σεβασμιώτοτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το Φεστιβάλ, κινήθηκε ανάμεσα στα περίπτερα και μίλησε με πολλούς ανθρώπους, που στην παρουσία του έσπευσαν να βρεθούν κοντά του ώστε να πάρουν την ευλογία του.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στην κάμερα του Aegina Portal παραθέτοντάς μας τις σκέψεις του για αυτό το πρώτο Φεστιβάλ Φιστικιού. "Με πολύ ενθουσιασμό γύρισα όλα τα περίπτερα στο Φεστιβάλ Φιστικιού, είδα τους παραγωγούς και πράγματι το χάρηκα πάρα πολύ. Θέλω να εκφράσω συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του Φεστιβάλ. Είδα ανθρώπους που κατέβηκαν στην παραλία να πάρουν κι αυτοί τον αέρα τους και χάρηκα πολύ για αυτή την επικοινωνία. Εξέφρασα την ευχή η παραλία μας, τα βράδια τουλάχιστον του καλοκαιριού, να είναι χωρίς αυτοκίνητα. Να χαιρόμαστε όλοι την ομορφιά της θάλασσας, του αέρα, τα καφενεία μας. Εύχομαι όλοι να είναι καλά. Είναι μια πολύ μεγάλη, όμορφη γιορτή, ένα λαϊκό πανηγύρι πραγματικό".
Αυτή ήταν η δήλωση του Σεβασμιώτατου για το Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας, που έδειξε ικανοποιημένος τόσο από την περιήγηση του στα περίπτερα της εμπορικής έκθεσης, όσο και από την επικοινωνία που είχε με τους κατοίκους της Αίγινας κατά τη διάρκεια αυτής της περιήγησης.” 

Δεν υπάρχουν σχόλια: