Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Σεβασμιωτάτου με μαθητές στο Επισκοπείο Ύδρας

Ma8it_02 

Ma8it_01Ma8it_03

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ δέχθηκε την 18η Φεβρουαρίου ε.έ εις το Ἐπισκοπείον τους μαθητάς της Γ΄τάξεως Λυκείου Ύδρας.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από την Λυκειάρχη κα. Μαρία Μαρσέλλου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο ο οποίος συζήτησε εκτενώς με τα παιδιά και αναφέρθηκε σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν τα ίδια και το νησί μας.

Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε εις τους μαθητάς Τραπεζική επιταγή 6.000 Ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της πενθημέρου εκδρομής εις την Ρόδον.

Το ως άνω ποσόν προέρχεται από το Β΄ μίσθωμα ενοικιάσεως του ΜΕΤΟΧΙΟΥ. Το γεγονός αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Σεβασμιώτατο να ενημερώσει λεπτομερώς τους νέους για το σπουδαίο θέμα της αξιοποιήσεως της Εκκλησιαστικής περιουσίας με στόχο την ωφέλεια του λαού και συγκεκριμένως της Ύδρας.

Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο ο οποίος συγκινημένος τους ετόνισε πως πάντοτε θα στέκεται δίπλα τους και θα προσεύχεται για την πρόοδό τους.

Στο τέλος της όμορφης αυτής συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως «ευλογία» και ένα πολυσέλιδο πνευματικό βιβλίο με πατερικά αποφθέγματα υπό τον τίτλο: «ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: