Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ιερατικη Σύναξις


Με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23η Φεβρουαρίου ε.έ η ετήσια Ιερατική Σύναξις εις την Ιεράν Μονήν Ζωοδόχου Πηγής Πόρου με την συμμετοχή όλων των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Το πρωῒ ετελέσθη εις το Καθολικόν της Ιεράς Μονής Προηγιασμένη θ. Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας των Προηγιασμένων και την παράθεση εις το «Αρχονταρίκιον» του πρωϊνού, ξεκίνησαν οι εργασίες της ημερίδος με εισαγωγικά σχόλια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ περί του μυστηρίου της Ι. Εξομολογήσεως.
Εν συνεχεία ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Γεώργιος Ευθυμίου Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέπτυξε εις τούς Πατέρας την κεντρική εισήγηση της ημερίδος με θέμα:
«Οι Σύγχρονοι Γέροντες Πορφύριος και Παΐσιος ως Πνευματικοί Πατέρες και Σύμβουλοι. »
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους αγίους Πατέρας και απαντήσεις από τον Αιδεσιμολογιώτατο εισηγητή π. Γεώργιο.
Μετά από σύντομον διάλειμμα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. π. Ακίνδυνος Γ. Δαρδανός παρουσίασε το θέμα: «Το Γραφείο της Ενορίας και η Οργάνωσή του».
Ακολούθησε διάλογος επί των εισηγήσεων ενώ ο Σεβασμιώτατος με τις θεολογικές και πρακτικές παρεμβάσεις του, ως και την πολυετή εμπειρία του ως πνευματικός, προσέδωσε προς όλους τους πατέρας πνεύμα οικοδομής και στηρίξεως για την ποιμαντική - ενοριακή και διοικητική διακονία τους.
Μετά την λήξη των εργασιών παρετέθη τράπεζα εις την Ιερά Μονή ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εις τους ιερείς βιβλία από τις εκδόσεις της Ι. Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: