Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ποιμαντική Περιοδεία Σεβασμιωτάτου εις την Αίγινα

Την Τετάρτη 3η Μαρτίου ε.έ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας –Αγίων Ασωμάτων Αιγίνης  για τούς μαθητές του Γενικού Λυκείου του νησιού. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε  πατρικούς λόγους συμπαραστεκόμενος, στον πόνο των μαθητών, για τόν πρόσφατο χαμό του συμμαθητή και φίλου τους. Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους καθηγητές και τους μαθητές του Λυκείου,  μετέβη στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα τέλεσε τρισάγιο στον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος μαθητής. Το απόγευμα της ιδίας μέρας,  ο Σεβασμιώτατος,  τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου  στον Ιερό Ναό  Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίνης .

Την Πέμπτη 4η Μαρτίου ε.έ. ο Σεβ. μετέβη στον Ιερό Ναό  Αγίας Τριάδος Βαθέως  όπου τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, αναφερόμενος  στην σπουδαιότητα της Ενοριακής ζωής.

Την Παρασκευή 5η Μαρτίου  ε.έ  τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίνης  για το Α΄ Γυμνάσιο Αίγινας . Ο Σεβασμιώτατος με τον λόγο του μίλησε στις καρδιές των εφήβων.

Γ´ ΣΤΑΣΗ  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ 2010

Τό εσπέρας  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας , χοροστάτησε κατά την Γ´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Πολίτισσας Μεσαγρού Αιγίνης . Ο Σεβ. μίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα, υπογραμμίζοντας ότι το ιερό πρόσωπο της Παναγίας αποτελεί τη Μάνα και το λιμάνι του κάθε χριστιανού .

Γ´ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ 2010

Την Κυριακή 7η Μαρτίου, Γ´ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως), ο Σεβ. Μητροπολίτης μας  κ.κ. Εφραίμ  χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στην τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου και μίλησε επίκαιρα για την εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Αιγίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: