Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ποιμαντική Περιοδεία Σεβασμιωτάτου εις την Τροιζηνία

Κατά την Τέταρτη Εβδομάδα των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ ΕΦΡΑΙΜ, πραγματοποίησε Ποιμαντική Περιοδεία στην περιοχή της Τροιζηνίας.

Το εσπέρας της Παρασκευής 12 Μαρτίου ε.ε , ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και κήρυξε τον Θείον Λόγον εις τον Ιερό Ενοριακό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Καλλονή Τροιζηνίας.

Το Σάββατο 13 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, λειτούργησε εις την Ανδρώα Ιερά Μονή Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζηνίας και ετέλεσε το 40ημερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μοναχού π. Γερμανού.

Το πρωί της Κυριακής 14 Μαρτίου, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και ετέλεσε τη Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Πόρου, όπου και ομίλησε επίκαιρα επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου συγγραφέως της Κλίμακας.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πόρου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, όπου κήρυξε τον Θείο Λόγο αναλύοντας την αξία του βιβλίου της Κλίμακος όχι μόνον δια την πνευματική πρόοδο των Μοναχών, αλλά και για την ωφέλεια κάθε Χριστιανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: