Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίον Τύπου

Την Παρασκευή 24η Σεπτεμβρίου 2010 στην αυλή του « Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας», πραγματοποιήθηκε συναυλία κλασικής, παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής. Η εν λόγω συναυλία εντάσσεται στα πλαίσια των «110 χρόνων Μαρτυρίας στη Κορέα» Ορθοδόξου που στο τιμόνι της Ι. Μ. Κορέας είναι ο εξ Αιγίνης ορμώμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Αμβρόσιος, αδελφός κατά σάρκα του επιχώριου επισκόπου Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο γραμματέας του συλλόγου κ. Νεκτάριος Λαβούτας, ο οποίος καλωσόρισε και χαιρέτησε τις αρχές του νησιού και τις εκατοντάδες των φίλων της Ιεραποστολής της Κορέας, που τίμησαν με την παρουσία τους τη μουσική εκδήλωση. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε τηλεοπτικός χαιρετισμός του Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας κ. κ. Αμβροσίου, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του για την συμπαράσταση στο Ιεραποστολικό του έργο και ευχήθηκε για καλή υγεία και επιτυχία στην συναυλία. Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης ζήτησε και επήρε τον λόγο, ο καθηγητής κ. Μουτσάτσος Γεώργιος, για να πει λίγα λόγια για τον τότε μαθητή του Αριστοτέλη Ζωγράφο, σημερινό επίσκοπο Κορέας κ. κ. Αμβρόσιο. Είπε χαρακτηριστικά «….είναι τιμή μου να μιλήσω για τον τότε μαθητή μου Αριστοτέλη Ζωγράφο…» έκλεισε με τα λόγια «….η κοινωνία μας θα γίνει καλύτερη όταν οι μαθητές θα γίνουν καλύτεροι από τους δασκάλους τους…»

Το μουσικό μέρος άνοιξε ο Αρχ. π. Ελευθέριος Κουμασίδης (πιάνο) και ο Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο) που ερμήνευσαν κομμάτια κλασικής μουσικής. Ακολούθησαν η Ειρήνη Κουνάδη( τραγούδι) με την Ισιδώρα Κατσαρού (πιάνο), η Αλεξάνδρα Καπάνταη και Σάρα Κορωναίου (παραδοσιακό τραγούδι). Συμμετείχαν οι μουσικοί: Γιάννης Αβραμίδης (Ούτι) Γιάννης Κάσσης (Λάφτα), Βαγγέλης Κουνάδης (Σαξόφωνο) Γρηγόρης Μαλτέζος (Κρουστά) Νίκος Μιχάκης (Λαούτο),Αρετή Πηγιαδίτη (Μαντολίνο). Το παρόν έδωσαν οι Αρχές του νησιού και εκατοντάδες φίλων της Ιεραποστολής της Κορέας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος το Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας, Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ ευχαριστώντας τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή παρουσία τους στη σημερινή εκδήλωση. Επίσης ευχαρίστησε το πολυπληθές κοινό που παρευρεθεί στην συναυλία.

Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της Ορθοδόξου Ιεραποστολής της Κορέας.

Για το Δ.Σ. ο γραμματέας Νεκτάριος Λαβούτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: