Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ






Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία οπό τις 4—8 Οκτωβρίου ε.έ η ενοριακή εκδρομή του Ιερού Καθεδρικού Ναού εις την Αγία Πετρούπολη (Ρωσία).
Η Αγία Πετρούπολη την οποία ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος στις όχθες του ποταμού Νέβα το 1703 είναι μια λαμπρή πόλη στολισμένη με Ι. Ναούς, παλάτια, δημόσια κτίρια, πλατείες και Μουσεία με πρώτο το φημισμένο ανά τον κόσμο Ερμιτάζ.
Οι ξεναγήσεις και οι περιηγήσεις είναι μια μοναδική εμπειρία.
Επισκέψεις έγιναν στο φρούριο των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου που φιλοξενεί τους τάφους των Τσάρων, στον Ι. Ναό Παναγίας του Καζάν, στους Ι. Ναούς Αγίου Νικολάου, Αγίου Ισαάκ (Καθεδρικός) και στον εκπληκτικό Ναό της Αναστάσεως με τους σουρεαλιστικούς τρούλους και τα ψηφιδωτά.
Επίσης επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα «παραμυθένια» θερινά ανάκτορα των Τσάρων στο Πετροντβόρετς, «Βερσαλλίες» της Ρωσίας. Εδώ η αρχιτεκτονική οι μεγαλοπρεπείς αίθουσες, ανεπανάληπτα έργα τέχνης και οι απαράμιλλοι κήποι με τα εντυπωσιακά συντριβάνια συνθέτουν ένα κορυφαίο αξιοθέατο.
Το ίδιο σκηνικό απολαμβάνει ο επισκέπτης και στο παλάτι της Μ. Αικατερίνης.
Το Μουσείο Ερμιτάζ στεγάζεται στα χειμερινά ανάκτορα και είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Χιλιάδες εκθέματα, ανυπολόγιστης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας φιλοξενούνται στις εντυπωσιακές αίθουσες. Μια σύντομη ξενάγηση διαρκεί 3 ώρες.
Δοξάζουμε τον Κύριο και ευχαριστούμε την Παναγία μας διότι επέτρεψε δι’ ευχών και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας να απολαύσουμε τέτοια μεγίστη ευλογία. Ακόμη και ο καιρός στάθηκε σύμμαχος σε αυτήν την όντως ευλογημένη εξόρμηση. Οι 5 ημέρες ήταν ηλιόλουστες με καλή θερμοκρασία και τούτο διότι μόνον 60 ημέρες το χρόνο έχει ηλιοφάνεια η Αγία Πετρούπολη που ευρίσκεται στα πέρατα της ρωσίας.
Ευχαριστούμε θερμά τους αγίους πατέρας ως και τους άλλους αδελφούς για την συμμετοχή τους.
Εν καιρώ ευθέτω θα προβληθούν τα σχετικά DVD με όλα τα αξιοθέατα της πιο όμορφης πόλεως του κόσμου!
Οι ως άνω φωτογραφίες προσεφέρθησαν υπό του κ. Σταματίου Καλαφάτη.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: