Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες διά τα σχολεία της νήσου των Σπετσών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. ΕΦΡΑΙΜ έφτασε στο νησί των Σπετσών την Καθαρή Τετάρτη 9 Μαρτίου με σκοπό να τελέσει δυο προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες για τα σχολεία του νησιού.
Πράγματι, την Πέμπτη το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την προηγιασμένη Θ. Λειτουργία για τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σπετσών. Τα 220 περίπου παιδιά του Δημοτικού συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους, γέμισαν τον ευρύχωρο ναό του Αγίου Αντωνίου στο κέντρο του νησιού, είπαν όλα μαζί το "Πάτερ ημών" και άκουσαν με πολύ προσοχή τα όσα ο Σεβασμιώτατος είπε για το θέμα της προσευχής. Να μιλάνε απλά στο θεό και να ζητούν αυτά που θέλουν. Αποχωρώντας τα παιδιά για το σχολείο πήραν από ένα μικρό γλυκό.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, της ενορίας του Αγίου Νικολάου.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου στον ναό των αγίων Αποστόλων ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την προηγιασμένη για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου, τα οποία ήρθαν και αυτά με τους καθηγητές τους. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για τις πνευματικές αξίες της ζωής, που φαίνεται ότι σήμερα έχουν από πολλούς εγκαταλειφθεί. Αυτή η εγκατάλειψη είναι και η βασική αιτία της σημερινής κρίσεως που περνάει η χώρα μας. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πρωτίστως κρίση πνευματική με ποικίλες συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: