Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πανηγυρικός Εορτασμός Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κυψέλη Αίγινας





Πανηγυρικά ξεκίνησε ο διήμερος εορτασμός, 24-25 Μαρτίου 2011, στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κυψέλη.
Με λαμπρότητα και με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε την 24η Μαρτίου Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ι. Ναό προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας Ύδρας-Σπετσών & Αιγίνης κ. ΕΦΡΑΙΜ, παρουσία του κλήρου, της δημοτικής αρχής, των τοπικών συλλόγων καθώς και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Εφραίμ στο εμπνευσμένο κήρυγμά του έκανε εκτενή αναφορά στην Παναγία μας και στο μεσολαβητικό ρόλο Της , λέγοντας χαρακτηριστικά «….Ευγνωμονούμε την Παναγία μας, Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, γιατί έγινε η αιτία της σωτηρίας μας, γιατί έγινε Αυτή που ένωσε τον ουρανό με την γη. Είναι Αυτή που ξανάνοιξε τον Παράδεισο, έγινε η μητέρα του Ιησού Χριστού, είναι Αυτή που μας αγαπάει περισσότερο απ΄ολους και εμείς Την τιμούμε, Την σεβόμεθα. Με δέος στεκόμαστε μπροστά Της και προσκυνούμε την Αγία Της εικόνα με αυτά, τα εσωτερικά βιώματα της αναξιότητας και ότι δεν είμαστε εμείς άξιοι να προσκυνήσουμε. Αλλά αυτή είναι μάνα και μας αγκαλιάζει όλους …» Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην « Υπέρμαχο Στρατηγό» που στις δύσκολες στιγμές του γένους, όπως στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, ήταν κοντά στο λαό και αποτελούσε την ελπίδα του για το αύριο.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Θ. Λειτουργία, δοξολογία, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο νομικός κ. Ανδρέας Εμμανουήλ, Καθ. Πανεπιστημίου. Το απόγευμα της αυτής ημέρας, ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του « Μορφωτικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης» ,τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Της Παναγίας, συνοδείας της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του συστήματος προσκόπων και πλήθους Αιγινητών. Στο εορταστικό διήμερο παρέστησαν, εκτός του κλήρου του νησιού μας, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσιος Σακκιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νεκτάριος Κουκούλης κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Κυψέλης κ. Χρήστος Μπακόμητρος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Τάκης Βάρτζελης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Νικόλαος Τζίτζης.

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Κουκούλης, ευχαρίστησε τις κυρίες της ενορίας για την πολύτιμη προσφορά τους στο στολισμό, καλλωπισμό του Ι. Ναού και όλους εκείνους που ποικιλοτρόπως συνέβαλαν σε αυτό το εορταστικό διήμερο.


Νεκτάριος Λαβούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: