Τρίτη 10 Μαΐου 2011

7 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

7ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Αγία Αικατερίνη Όρος Σινά

Υπό την αιγίδα του Πανοσιολογιωτάτου Πατέρα Χριστοφόρου Καραβία

ΤΑΜΑ ΖΩΗΣ

Αναχ. 20 Σεπτεμβρίου

1η ημέρα : Κρανίδι – Αθήνα – Τελ Αβιβ – Ιεροσόλυμα

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Tel-Aviv στις 10.25 . Άφιξη στις 12.25 , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα όπου καθ΄ οδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδα . Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, στην οποία θα εισέλθουμε από την Πύλη του Δαυίδ. Θα κατηφορίσουμε για να προσκυνήσουμε στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού στο Ναό της Αναστάσεως, στο παρεκκλήσιο της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς επίσης στην Αγία Αποκαθήλωση, στον Γολγοθά κλπ. και θα επισκεφτούμε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στη συνέχεια κατηφορίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου σήκωσε και μετέφερε ο Χριστός τον Σταυρό, θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο, την Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης και θα καταλήξουμε στην Πύλη του Αγίου Στεφάνου . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Γαλιλαία-Όρος Θαβώρ-Ναζαρέτ-Κανά-Τιβεριάδα-Όρος Μακαρισμών-Ιορδάνης.

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Γαλιλαία, για να επισκεφθούμε πρώτα το Όρος Θαβώρ, πάνω στο οποίο έγινε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και το οποίο ευρίσκεται κοντά στη Ναζαρέτ και την Καπερναούμ, περιοχές όπου έζησε και δίδαξε ο Χριστός. Θα προσκυνήσουμε στην ΙΜ της Μεταμορφώσεως και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό όπου πέρασε ο Χριστός τα παιδικά και εφηβικά Του χρόνια, τη Ναζαρέτ όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στη Ναζαρέτ ευρίσκεται το σπίτι όπου έζησε η Παναγία και το εργαστήριο του Ιωσήφ. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στην Κανά, όπου έκανε το πρώτο Του θαύμα ο Χριστός, τη μετατροπή του νερού σε κρασί και ευλόγησε τον γάμο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ι. Ν των Αγίων Αποστόλων στη Λίμνη της Τιβεριάδος στην Καπερναούμ, η οποία είναι το μοναδικό φυσικό υδραγωγείο της Παλαιστίνης. Θα δούμε επίσης το Όρος των Μακαρισμών και τη πόλη της Τιβεριάδος, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ι. Ν των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της Αγίας Μαγδαληνής. Θα ακολουθήσει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο – διανυκτέρευση..

3η ημέρα: Έρημος Ιορδάνη-Άγιος Γεώργιος Χοτζεβίτης-Ιεριχώ-Σαραντάριο Όρος-Άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης- Βηθανία- Όρος Ελαιών- Γεθσημανή.

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τα Ορθόδοξα Μοναστήρια στην Έρημο του Ιορδάνη, αρχίζοντας από την ΙΜ του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στην Ιεριχώ, τον ΙΝ του Αγίου Προφήτη Ελισσαίου, όπου και θα δούμε τη συκομωρέα του Ζακχαίου. Επίσης, θα δούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου πέρασε τις σαράντα ημέρες νηστείας ο Χριστός και το οποίο βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης της Ιεριχούς (μοναστήρι των Πειρασμών). . Θα επισκεφθούμε επίσης την ΙΜ του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, του μετά λεόντος εικονιζομένου, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων πνευματικών μορφών του μοναχισμού στους Αγίους Τόπους. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε την ΙΜ Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η ανάληψη του Κυρίου μας. Εκεί βρίσκεται η Ελληνική Εκκλησία Άνδρες Γαλιλαίοι όπου έγινε η πρώτη συνάντηση του Χριστού με τους Αποστόλους μετά την Ανάσταση. Τέλος, θα επισκεφτούμε τον τάφο της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Γεθσημανή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση

4η ημέρα: Βηθλεέμ-Χωριό Ποιμένων-Ιερά Μονή Αγίου Σάββα-Μονή Αγίου Θεοδοσίου- Ι Μ Προφήτη Ηλία-ΙΜ Καταμόνας – Ι Μ Τιμίου Σταυρού - Σιών.

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως, θα προσκυνήσουμε τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Χριστός καθώς επίσης και το Σπήλαιο των Νηπίων των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη. Θα επισκεφθούμε επίσης το Ιερό Προσκύνημα στο Χωριό των Ποιμένων, την ΙΜ του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου , την ΙΜ του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην έρημο της Ιουδαίας, όπου θα προσκυνήσουμε το ολόσωμο σκήνωμά του. Θα συνεχίσουμε για την Ιερουσαλήμ όπου κατά την διαδρομή μας θα επισκεφτούμε την ΙΜ του Αγίου Σιμεών στο Καταμόνας και στην επιστροφή μας για το ξενοδοχείο θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. του Τιμίου Σταυρού και το Λόφο Σιών όπου ευρίσκεται το Υπερώον, ο Τάφος του Βασιλιά και προφήτη Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου του Θεολόγου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο – διαν/ση.

5η ημέρα : Σινά

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για Σινά . Καθ΄ οδόν θα σταματήσουμε στην πόλη Εϊλάτ όπου μπορείτε να επισκεφτείτε (προαιρετικά) το περίφημο ενυδρείο της πόλης, στη Νεκρά Θάλασσα και θα καταλήξουμε στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ή στους ξενώνες της Μονής. Δείπνο – διαν/ση. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε ανάβαση στην Αγία Κορυφή με συνοδεία Βεδουίνου (προαιρετική).

6η ημέρα: Αγία Αικατερίνη-Ιεροσόλυμα

Τo πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε από τους Πατέρες της Μονής . Θα δούμε το πηγάδι του Μωϋσή, τη φλεγόμενη και μη καιόμενη Βάτο, το Μουσείο το οποίο περιέχει πολύ σπάνιες εικόνες από τον 5ο αιώνα και μετά, χειρόγραφα και διάφορα εκθέματα ανεκτίμητης αξίας, τα ελαιοτριβεία, την παλαιά τραπεζαρία και το κοιμητήριο των μοναχών που περιέχει το οστεοφυλάκιο με άπειρα οστά μοναχών που υπηρέτησαν στη Μονή. Θα δούμε επίσης τη βιβλιοθήκη της Μονής η οποία είναι η 2η μεγαλύτερη μετά τη βιβλιοθήκη του Βατικανού, με χειρόγραφα από τον 4ο και 5ο αιώνα. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και αργά το απόγευμα , άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο – διανυκτέρευση .

7η ημέρα Ιεροσόλυμα – Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Tel Aviv. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων , πτήση για Αθήνα στις 07.00. Άφιξη στην Αθήνα και επιβίβαση στο πούλμαν για τα σπίτια μας .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή χρειάζεται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ. Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί για σοβαρούς λόγους και για καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ : 2754022889 - 6936510654

Δεν υπάρχουν σχόλια: