Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ιερά Πανήγυρις Τιμίου Προδρόμου Σπετσών







Με λαμπρότητα εόρτασε και εφέτος η ενορία της Κουνουπίτσας Σπετσών, τη μνήμη του Γενεσίου του Τιμίου  Προδρόμου.
Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σπετσών και των Ιερέων της νήσου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πατήρ Ανδρέας Κουμπής. Στο τέλος του εσπερινού έγινε η λιτάνευσις της Ιεράς εικόνος.
Το πρωί της Κυριακής 24ης Ιουνίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Μπουένος Άιρες & Νοτίου Αμερικής κ.κ. Ταρασίου ο οποίος ευρέθη στο νησί για ποιμαντική του υποχρέωση. Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τους Ιερείς της νήσου, παρουσία του Δημάρχου Σπετσών και πλήθος κόσμου. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα ευπρεπισμένα κόλλυβα με τη μορφή του Τιμίου Προδρόμου, έργο του Εφημερίου του Ναού, Πατρός Κοσμά.
Στη συνέχεια ο Εφημέριος σε σύντομη προσφώνηση, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο που για πρώτη φορά επισκέφτηκε το νησί μας & τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην πανήγυρη του Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας τον λόγο, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ για την ευλογία που έδωσε να βρίσκεται στο νησί, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που επιτελείται στη μακρινή Αργεντινή, τις στερήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και το πόσο ευτυχείς & ευλογημένοι είμαστε στην Ελλάδα που μπορούμε να τελούμε με άνεση τα θρησκευτικά μας καθήκοντα. Τελειώνοντας, ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους ιεροψάλτες και κάλεσε όλους, χαριτολογώντας, στην Αργεντινή για ανταπόδοση της ζεστής φιλοξενίας που του παρείχε η Ενορία του Τιμίου Προδρόμου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Δήμαρχο Σπετσών κ.Παναγιώτη Λυράκη, το μετάλλιο της Μητροπόλεως Μπουένος Άιρες. Στην έξοδο του Ναού προσφέρθηκαν τα ευλογημένα κόλλυβα, γλυκά και αναψυκτικά.
Είθε ο Τίμιος Πρόδρομος να σκεπάζει και να βοηθεί όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: