Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Δελτίον Τύπου

MAK_CYPRUS_01

MAK_CYPRUS_02 MAK_CYPRUS_03

MAK_CYPRUS_04  MAK_CYPRUS_06

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β΄ επισκέφθηκε την Ύδρα ιδιωτικώς από τις 28/6-1/7 προκειμένου να τελέσει βάπτιση τέκνου στενού συνεργάτου του.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στο λιμάνι την μεσημβρίαν της 28ης Ιουνίου ε.έ ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου ο Γ.Α.Ε π. Ακίνδυνος, κληρικοί και ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Κοτρώνης. Μετέβησαν εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό όπου εψάλη δέησις και κέρασμα στο Αρχονταρίκι.

Κατά τις επόμενες ημέρες της παραμονής του ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Δημαρχείο της νήσου, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Ι.Α.Μ.Υ, μετέβη και εις τις Σπέτσες όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, τις αρχές, και τους ιερείς.

Επίσης μετέβη εις την Ι. Μονή των Αγίων Πάντων, εις τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου και ομίλησε επικαίρως καταθέτοντας και στεφάνι στο ηρώον της πλατείας του Ι. Ναού.

Την Κυριακή 1η Ιουλίου ο Μακαριώτατος συμπροσευχήθηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό, ετέλεσε τον αγιασμό της πρωτομηνιάς, και ομίλησε επικαίρως περί του Κυπριακού προβλήματος.

Η παρουσία του Μακαριωτάτου πλήρωσε τις καρδίες όλων με αισθήματα βαθυτάτου σεβασμού και συγκινήσεως για τους δίκαιους αγώνες του, υπέρ της επιλύσεως του εθνικού θέματος της μεγαλονήσου και μαρτυρικής Κύπρου.

Εις πολλά έτη Μακαριώτατε!

MAK_CYPRUS_07 MAK_CYPRUS_08

MAK_CYPRUS_09 MAK_CYPRUS_10

MAK_CYPRUS_11

Δεν υπάρχουν σχόλια: