Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Evang_01

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, και με την συμμετοχή πλειάδος κληρικών, βουλευτών του νομού Αργολίδος, του Δημάρχου Ερμιονίδας, των αρχών, και πλήθους λαού, ετελέσθη εν Πορτοχελίω και εν τω Ιερώ Ναώ του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Σάββατον 13η Οκτωβρίου ε.έ. και περί ώραν 4ην μ.μ η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πρεσβυτέρου π. Ευαγγέλου Μπουλουγούρη Εφημερίου Πορτοχελίου, οποίος εκοιμήθη αιφνιδίως εν Κυρίω την 11ην Οκτωβρίου ε.έ.

Επικηδείους λόγους εκφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, ο πνευματικός πατήρ του μεταστάντος Αρχιμ. π. Νικόδημος Αεράκης Ιεροκήρυξ, ο Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, και μαθήτρια ως εκπρόσωπος των Σχολείων του Πορτοχελίου.

Ο Σεβασμιώτατος εις τον εμπνευσμένο και λίαν συγκινητικόν λόγον του μεταξύ άλων τόνισε: «...ο π. Ευάγγελος υπήρξε αγαθός ποιμένας, απλός στους τρόπους, ταπεινός, ανεξίκακος, τίμιος κληρικός, άξιος εργάτης αυτής της ενορίας που την διηκόνησε 20 ολόκληρα χρόνια. Τον εγνώριζα από παιδί όπου διέμενε στο οικοτροφείο της Αιγίνης. Του είχα εμπιστοσύνη…. Ο μαρτυρικός θάνατος του συγκλόνισε όλους μας, και είμεθα βέβαιοι ότι πλέον ευρίσκεται στην αγκαλιά του Θεού εις τον Παράδεισον…»

Ακολούθησε η ταφή εις το Νεκροταφείο του Κρανδίου.

Αιωνία η μνήμη αυτού!

Evang_02Evang_03

Evang_04Evang_05

Evang_06

Δεν υπάρχουν σχόλια: