Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μουσική Σχολή της Ι. Μητροπόλεως εις την Αίγινα

τελική αφίσα

 

Η μουσική σχολή «Ο Άγιος Νεκτάριος» επαναλειτουργεί φέτος. Ανανεωμένη, προσιτή, εξοπλισμένη με νέας τεχνολογίας διδακτικά μέσα, περιμένει μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν να ανοίξουν τους ορίζοντες τους με τη μουσική να δηλώσουν το παρόν.

Η ελληνική μουσική , εκκλησιαστική και παραδοσιακή , αποτελεί στις μέρες μας βάλσαμο στην ψυχή μας αφού με τις θεραπευτικές και ψυχαγωγικές της ιδιότητες μάς οδηγεί σε ανώτερους σκοπούς, όπως και κάθε μορφή τέχνης άλλωστε.

Ο χώρος που θα στεγάζεται η σχολή μόλις έχει ανακαινιστεί και είναι το παλιό οικοτροφείο θηλέων ανάμεσα στη μητρόπολη και στο 2ο δημοτικό σχολείο. Όλοι οι καθηγητές αλλά και ο διευθυντής της σχολής κ. Στέλιος Κρητικός είναι οπλισμένοι με κουράγιο και ενθουσιασμό να προσφέρουν όσα η πολυετής πείρα τους έχει δώσει.

Πρωταρχικός σκοπός της σχολής είναι να έρθουν όλοι σε επαφή με τη μουσική, να την αγαπήσουν. Φιλοδοξία της, απ’ την άλλη, είναι να καταφέρει να αναδείξει σπουδαίους μουσικούς με ευρύτητα παιδείας και με βάθος γνώσης. Για το λόγο αυτό θα διδάσκονται από φέτος και παραδοσιακά όργανα αλλά και μαθήματα βοηθητικά των σπουδών, όπως ιστορία της μουσικής, σολφέζ, πιάνο και φωνητική κ.α. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν και να μελετήσουν στους χώρους της σχολής καθώς και το προνόμιο της δωρεάν χρήσης των παραδοσιακών οργάνων.

Τέλος, θα παραδίδονται και μαθήματα «βυζαντινής» εκκλησιαστικής μουσικής, η οποία όντας τόσο λεπτομερειακή που να μπορεί να αγγίξει και τις πιο ευαίσθητες χορδές του ανθρώπου, υπηρετεί άριστα τις λατρευτικές ανάγκες της Εκκλησίας μας, αλλά αποτελεί συγχρόνως και την απαραίτητη θεμέλιο λίθο για τη διδασκαλία του παραδοσιακού τραγουδιού και των οργάνων.

Αναλυτικά τα μαθήματα θα είναι:

· Παραδοσιακά Κρουστά … Σουλιώτης Νίκος

· Παραδοσιακά Πνευστά … Μαντζιούκας Λευτέρης

· Λαούτο … Μαντζιούκας Λευτέρης

· Παραδοσιακό Βιολί … Κοντολούρης Σπύρος

· Σαντούρι … Καψαλού Μαρία

· Βυζαντινή μουσική

· Παραδοσιακό τραγούδι

· Και βοηθητικές σπουδές όπως ιστορία της μουσικής, σολφέζ, πιάνο, φωνητική κ.α.

Εγγραφές γίνονται όλο τον Οκτώβριο στα τηλέφωνα 2297500233 και 6932509780

Δεν υπάρχουν σχόλια: