Τρίτη 16 Απριλίου 2013












Ο Σεβασμιώτατος  την Δ΄ εβδομάδα των νηστειών περιόδευσε στην Αρχιερατική επιτροπή Τροιζηνίας. Την Παρασκευή 12 Απριλίου , το πρωί ετέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πόρου την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, όπου εκκλησιαστήκαν οι μαθητές του λυκείου Πόρου.
Στο Σεβασμιώτατο έκανε εντύπωση η τάξη , η ησυχία και η αφοσίωση των μαθητών κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας και στην ομιλία του έδωσε παραινέσεις στους μαθητές .Στη συνέχεια συγκάλεσε Ιερατική Σύναξη στον Γαλατά με τους Ιερείς της Τροιζηνίας .Το απόγευμα χοροστάτησε στους Δ ΄ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαλατά ,όπου τόνισε τις αρετές της Παναγίας.
Την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πόρου .Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο ευαγγέλιο της ημέρας και τόνισε ότι η πίστη μας εδραιώνεται με τη Προσευχή και τη Νηστέια. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στο κατανυκτικό εσπερινό ,που έγινε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Πόρου . Στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στις αρετές που καταγράφονται στο βιβλίο της «Κλίμακος» του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: