Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ποιμαντική διακονία Σεβασμιωτάτου στην Ερμιονίδα















Στην Ερμιονίδα περιόδευσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ από τις 5 μέχρι τις 7 Απριλίου 2013. Την Παρασκευή Εσπέρας χοροστάτησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Φούρνων Ερμιονίδος, κατά την ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αναφέρθηκε στο ιερό Πρόσωπο της Παναγίας που ως μητέρα μας αγκαλιάζει όλους και εμείς προστρέχουμε και καταφεύγουμε  σ΄Αυτήν,  ζητώντας την προστασία Της και την ικετεύουμε θερμά να μας βοηθήσει στην άρση του προσωπικού μας Σταυρού.
Στην  ενορία του Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου  ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος, την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (Της Σταυροπροσκυνήσεως).
Στο  κήρυγμά του τόνισε την αξία του Τιμίου Σταυρού στη  ζωή του πιστού ανθρώπου και αναφέρθηκε στις γιορτές του Σταυρού σε όλο το εκκλησιαστικό έτος, στις γνωστές εορτές και στις λιγότερο γνωστές. Εξηγώντας τη φράση του ευαγγελικού αναγνώσματος ( Κατά Μάρκον κεφ. 8, 34- κεφ. 9, 1) «εισί τινές των ώδε εστηκότων ….» μας δίδαξε ότι κι εμείς, πρίν φύγουμε από αυτή τη ζωή οφείλουμε να αναζητούμε τη Βασιλεία του Θεού , η οποία βρίσκεται εντός μας και δυναμικά εκφράζεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μας. Αυτή να αναζητούμε και να αξιωθούμε να την ζήσουμε από τώρα.
Στο τέλος της θείας Λειτουργίας , τη προτάσει του π. Χριστοφόρου, εφημερίου και πνευματικού της ενορίας, χειροθέτησε αναγνώστες τρία παιδία του Γυμνασίου , από τις νεανικές συνάξεις της ενορίας, τους Σταύρο και Κωνσταντίνο Μπάζο , μέλη πολύτεκνης ιερατικής οικογένειας, υιούς  π. Θεμιστοκλέους πρωτοπρεσβυτέρου και τον Κωνσταντίνο Βλαχόπουλο του Πέτρου μέλος επίσης πολύτεκνης οικογένειας,  εξηγώντας στο εκκλησίασμα το νόημα αυτής της εκκλησιαστικής διακονίας και ευχόμενος πνευματική πρόοδο και προκοπή στους νέους αναγνώστες της Μητροπόλεώς μας.
Το εσπέρας, χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Συνάξεως Θεοτόκου Κρανιδίου κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό , με τη συμμετοχή των κληρικών της πόλεως και μερικών από κοντινές ενορίες. Ομιλών, ανέλυσε τη σημασία του Τιμίου Σταυρού ως τρόπου ζωής του χριστιανού και ανέφερε παραστατικά και διδακτικά  επτά «σταυρούς» τους οποίους   καλείται να σηκώσει ο καθένας μας στη ζωή του. Αναφερόμενος στο νέο Άγιο της Εκκλησίας μας Νικηφόρο τον Λεπρό, τόνισε την αξία της υπομονής στις ασθένειες και τις δοκιμασίες που αγιάζει τον άνθρωπο, και υπογράμμισε τη μεγάλη αξία και σπουδαιότητα της διακονίας των ασθενών, που δηλώνει έμπρακτα το μεγαλείο της θυσιαστικής – σταυρικής Αγάπης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: