Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Δελτίον Τύπου


Την Πέμπτη 29 Απριλίου ημέρα της μεγάλης δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Χριστού, εόρτασε με λαμπρότητα και ο ενοριακός ναός της Αναλήψεως του Χριστού στις Σπέτσες.
Την ενοριακή εορτή τίμησε με την παρουσία του και ο Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ, τόσο κατά τον Εσπερινό, την παραμονή το απόγευμα, όσο και κατά τον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία ανήμερα της εορτής. 
Στο πολυπληθές εκκλησίασμα, μέσα στον καταστόλιστο και άριστα ευπρεπισμένο ναό, ο Μητροπολίτης μας απηύθυνε δυο φορές τον λόγο του Θεού.
Την παραμονή στον εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Ανάληψη του Χριστού έγινε φανερά, όπως φανερά θα γίνει και η δευτέρα παρουσία Του. Η ευλογία του Κυρίου προς τους μαθητές Του, είναι η ευλογία που έχει η Εκκλησία και την παρέχει στους πιστούς μέσω των μυστηρίων μέχρι τα τέλη των αιώνων. 
Την επομένη, κατά τη Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είπε, ότι σήμερα ο Χριστός ολοκληρώνει τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους κλείνοντας τον κύκλο της Θ. Οικονομίας. Η Οικονομία του Θεού αρχίζει με τη σάρκωση, την ημέρα του Ευαγγελισμού, και ολοκληρώνεται σήμερα με την άνοδο της ανθρωπίνης φύσεως στο θρόνο του Θεού.Καμιά θρησκεία ή ανθρώπινη φιλοσοφία δεν ανεβάζει τον άνθρωπο τόσο ψηλά, ώστε να τον κάνει συγκάτοικο με την Αγία Τριάδα. Αυτό το γεγονός το αναφέρουμε σε κάθε Θ. Λειτουργία, όταν λέμε ότι ο Θεός μας έπλασε εκ του μηδενός και μας ανέβασε στον ουρανό και μας χάρισε την Βασιλεία Του. Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει στο μέλλον, αλλά κάτι που ήδη έχει γίνει. Και σήμερα ο Χριστός μας καλεί  όλους μας να τον οικοιοποιηθούμε, για να αξιωθούμε και εμείς αυτής της μεγάλης δωρεάς.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησαν τα καθιερωμένα πλούσια κεράσματα για όλο τον κόσμο και το απόγευμα, στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά στο ναό, πραγματοποιήθηκαν πολλές εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και παραδοσιακοί χοροί από μαθητές και μαθήτριες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: