Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Δελτίον Τύπου



Εορταστική Εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Λουκά του ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (1877-1961)
Το απόγευμα της 16ης Ιουνίου 2014 ετελέσθει παράκληση στον Άγιο Λουκά του ιατρού στο I.N. Αγίου Διονυσίου στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Αιγίνης και ετέθει εις προσκύνηση και αγιασμό των πιστών Ιερό Λείψανο του Αγίου.  Την εκδήλωση οργάνωσε ο «Σύλλογος Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας» και το Νοσοκομείο Αιγίνης  «Ο Άγιος Διονύσιος» 
Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στην εκδήλωση που ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό του Γραμματέα του Σ.Φ.Ι.Ο.Ε.Κ. Κορέας κ. Νεκταρίου Λαβούτα, μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας κ. Αμβροσίου. Ακολούθησε αφιέρωμα στο πολυτάραχο βίο και το έργο του Αγίου και αναγνώστηκαν κείμενα από της κυρίες του Συλλόγου, που είχε επιμεληθεί η κ. Μαρία Κουνάδη –Στενάκη. Ακολούθησε προβολή οπτικοακουστικού υλικού, από την αρχή έως το τέλος του Βοίου Αγίου.    
Ο Αγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς ο Ιατρός, κατά κόσμον Βαλεντίν Βόϊνο - Γιασενέτσκι, γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1877 στο Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας. Διακρίθηκε σαν ιατρός και πάλεψε για τα πιστεύω του, σε μια εποχή που το πολιτικό καθεστώς ήταν κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της ελευθερίας του ατόμου.
 Ανάμεσα στους πιστούς που τίμησαν τον άγιο, είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε έναν Νεοφώτιστο κορεάτη αδελφό μας Ταράσιο
Την εκδήλωση έκλεισε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ.  του Νοσοκομείου ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας και επόπτου του Νοσοκομείου Αιγίνης «Ο Άγιος Διονύσιος»  κ. Εφραίμ και  ανάγνωσε μέρος της Διαθήκης του Αγίου καθηλώνοντας τους πιστούς με το μεστό λόγο του. 

 Νεκτάριος Λαβούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: