Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Δελτίο Τύπου































Με τη Χάρη του Κυρίου μας και την ευλογία του Αγίου Νεκταρίου πραγματοποιήθηκαν μέ μεγάλη επιτυχία και φέτος, στον Τούρλο Βαγίας στην Αίγινα, οι κατασκηνωτικές περίοδοι των αγοριών γυμνασίου-λυκείου και δημοτικοῦ, από τις 3-11 και από τις 11-19 Ιουλίου αντίστοιχα.
Η πρώτη περίοδος είχε ως ονομασία της το χωρίο από την Καθολική Επιστολή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου «ἐγγίσατε τῷ Θεῷ καὶ ἐγγιεῖ ὑμῖν». Κατά την διάρκεια της περιόδου τα παιδιά διδάχθηκαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο άνθρωπος να προσεγγίσει τον Θεό και να ενωθεί μαζί Του. Τὰ στελέχη ποὺ διακόνησαν στην ανωτέρω περίοδο είναι τα εξής:
Ρόσκα Κωνσταντίνος
Κάλαβρος Μιχαήλ
Γεωργακόπουλος Νικόλαος
Γαρυφάλλου Στυλιανός
Κασιμάκης Ἐμμανουήλ
Σταυρόπουλος Παναγιώτης
Κωλέτσης Εὐάγγελος
Πουλάκης Χρήστος
Σιγιάννης Ἐλευθέριος
Στενάκης Αλέξιος

Η δεύτερη περίοδος είχε ως ονομασία της την αρχή του ωραιότατου τροπαρίου που ψάλλουμε στην Εκκλησία μας την Μεγάλη Τετάρτη, «Μυσταγωγῶν Σου Κύριε τοὺς Μαθητάς». Τα παιδιά έμαθαν ποια είναι τά μυστήρια της Εκκλησίας μας και τον σωστό τρόπο συμμετοχής μας σ’ αυτά. Τα στελέχη που διακόνησαν στην δεύτερη περίοδο είναι τα εξής:
Γεωργακόπουλος Βασίλειος
Πάλλης Παναγιώτης
Ρόσκα Κωνσταντῖνος
Στενάκης Εὐάγγελος
Κάλαβρος Μιχαήλ
Σκούρτης Ἄγγελος
Χατζής Μιχαήλ
Λαλαούνης Νικόλαος
Μακαρατζής Εμμανουήλ
Χαλδαιάκης Εμμανουήλ
Κωλέτσης Εὐάγγελος
Ροδίτης Παναγιώτης
Πουλάκης Χρήστος
Γεωργακόπουλος Νικόλαος
Μητρῶκας Δημήτριος
Γεωργακόπουλος Μάριος
Γαρυφάλλου Γεώργιος
Λεούσης Νεκτάριος
Γαρυφάλλου Στυλιανός
Χρυσικός Ἐπαμεινώνδας
Γκέλος Ἐμμανουήλ
Ἀλυφαντής Ζαφείριος
Σοφικίτης Εὐάγγελος
Τσέλιος Αλέξανδρος
Καπογιαννάτος Σπυρίδωνας.

Το πρόγραμμα κάθε μέρας και των δυο περιόδων πλήρες. Ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, μπάνιο στη θάλασσα, τραγούδι, αγιογραφική συνάντηση. Επίκεντρο  της κοινής ζωής ο Χριστός.   Τις  Κυριακές 9/7 και 16/7 οι κατασκηνωτές είχαν την ιδιαιτέρα ευλογία, αφού προηγουμένως εξομολογήθηκαν, να συμμετάσχουν στην Θεία Ευχαριστία.
Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας λειτουργούν και φέτος υπό την ανύστακτη ποιμαντική φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Εφραίμ.
Καταλυτική είναι επίσης,  όπως κάθε χρόνο, η συμβολή της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, και προσωπικά της καθηγουμένης της, Θεοδοσίας μοναχής.
Και φέτος ιδιαίτερη μέριμνα έδωσε, ειδικά για την υδροδότηση και την αποκομιδή των απορριμμάτων της κατασκήνωσης, ο Δήμος Αίγινας. 
Αρχηγός της φετινής κατασκήνωσης ήταν ο π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο οποίος μαζί με τον π. Σάββα Ζέρβα και τους υπαρχηγούς κ. Παναγιώτη Κλήμη και κ. Παναγιώτη Στενάκη αναλώθηκαν στην διακονία των μικρών κατασκηνωτών. Ιδιαιτέρας σημασίας ήταν η παρουσία του π. Νεκταρίου Κουκούλη στην κουζίνα της κατασκήνωσης, ο οποίος έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά με τα ωραία φαγητά και γλυκά που έφτιαχνε.
Ευχαριστώντας όλους όσοι κοπίασαν ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, εάν ο Κύριος το θελήσει. Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!


Δεν υπάρχουν σχόλια: