Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Γενική Ιερατική Σύναξη 2019













Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη  20η Ιουνίου  ε.έ. εις την Συνεδριακήν  αίθουσαν του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς ημών Μητροπόλεως, υπό την πεφωτισμένην Προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ.
Την  πρωίαν ετελέσθῃ εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου. Εν συνεχεία παρετέθη πρωϊνόν εις την  τραπεζαρίαν του Ι. Ναού.
 Το Συνέδριο ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία του Σεβασμιωτάτου και ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ύδρας κ. Γεωργίου Κουκουδάκη.
Εν συνεχεία ανεγνώσθη υπό του Πρωτ. π. Θωμά  Συνοδινού Προϊσταμένου του Ι. Καθεδρικού Ναού Αθηνών η εισήγησις του με θέμα: "Συμβολή των κληρικών και των συνεργατών τους στην προστασία των Εκκλησιαστικών Μνημείων και κειμηλίων".
Ακολούθησε προβολή VIDEO με τα 2 Εκκλησιαστικά Μουσεία Ύδρας και Σπετσών.
Μετά το διάλειμμα ανεγνώσθη υπό του Αρχιμ. π. Γρηγορίου Νανακούδη, Ιεροκήρυκος, η εισήγησις: "Ενημέρωσις περί των επετειακών εορτασμών εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος και εις την Ι. Μητρόπολιν μας για τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία του 1821".
Οι πατέρες υπό την Προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου συζήτησαν εκτενώς περί των ως άνω εισηγήσεων και κατέληξαν σε προτάσεις και πορίσματα.
 Ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε παραινέσεις προς όλους τους κληρικούς κλείνοντας με τα συμπεράσματα και με τις πατρικές ευχές Του.
Τέλος μετά το πέρας των εργασιών παρετέθη γεύμα, ενώ οι σύνεδροι έλαβον από τον Σεβασμιώτατο ως ευλογία  2 ωφέλιμα βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: