Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Ιδρύεται Σύλλογος Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδοξου Εκκλησίας της Κορέας

Εν Ύδρα τη 3η Ἰουνίου 2008

Πρός
τον Ιερόν Κλήρον και
τον Φιλόχριστον Λαόν
της Νήσου Αιγίνης


Άγιοι Πατέρες και Αδελφοί
Ευλογημένε Λαέ του Κυρίου,

Μετά πολλής χαράς αγγέλλω την εκλογήν του κατά σάρκα αδελφου μου, μέχρι πρότινος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζήλων κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ εις Μητροπολίτην Κορέας. Την 27ην Μαΐου ε.ε. η Αγία καί Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε παμψηφεί τον ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ Μητροπολίτην Κορέας εις διαδοχήν του παραιτηθέντος διά λόγους υγείας Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ.
Η εκλογή του συντοπίτου μας πληρεί τις καρδιές όλων μας με αισθήματα χαράς και ευφροσύνης.
Ο νέος Μητροπολίτης Κορέας εργάζεται εις την Ιεραποστολήν από 10ετίας. Το 2006 εξελέγει βοηθός παρά τω Μητροπολίτη Κορέας.
Τυγχάνει επίσης και καθηγητής στο νεοσύστατο τμήμα Ελληνικών και Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Hufs.
Με την ευκαιρία αυτής της εκλογής που τιμά και την αγιοτόκον Νήσον μας, ανακοινώνω την ίδρυσιν του «Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολῆς Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας», με έδραν την Νήσον της Αιγίνης.
Παραρτήματα του Συλλόγου θα λειτουργούν εις όλας τας Ενορίας της Αιγίνης, και σκοπός του θα είναι η διά πολλαπλών εκδηλώσεων καλλιέργεια της Ιεραποστολικής συνειδήσεως του λαού. Ωσαύτως θα συγκεντρώνει χρήματα και είδη διά την αντιμετώπισιν σοβαρών θεμάτων της Ιεραποστολής εν Κορέα ήτοι μισθοδοσία εφημερίων, ενίσχυσις πτωχών και ασθενών.
Ο εν λόγω Σύλλογος θα συνεργάζεται με το Πατριαρχικόν Ίδρυμα μέσω του οποίου θα αποστέλεται εις την Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Κορέας η οιαδήποτε βοήθεια.
Αγαπητοί μου,
Ας απευθυνθούμε προσευχητικώς εις τον Κύριον διά την ενίσχυσιν εις το δύσκολον έργον του νέου Μητροπολίτου Κορέας. Έχει ανάγκη των προσευχών μας, και της συμπαραστάσεως όλων μας.
Και επὶ τούτοις ευχόμενος, υγείαν ακλόνητον, ως και πάσαν ευλογίαν παρά του Αναληφθέντος Κυρίου μας, διατελούμεν,
Μετὰ πατρικών ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ΕΦΡΑΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: