Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 16ῃ Ιουνίου ε.έ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ετέλεσε εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναόν Αγίας Τριάδος Μεθάνων παρουσία των αρχών και πλήθους λαού την εις Πρεσβύτερον Χειροτονίαν του Ιερολ. Διακόνου π. Χρυσοβαλάντη Βλάχου πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο εν λόγω νέος Πρεσβύτερος π. Χρυσοβαλάντης κατάγεται εκ Μεθάνων είναι έγγαμος και θα εφημερεύσει εις τον Ι. Ναόν της Αγίας Τριάδος, πλησίον εις τον αρχιερατικόν επίτροπον πρωτ. π. Σπυρίδωνα Σταθάκη.
Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της τελέσεως του μυστηρίου ομίλησε εμπνευσμένα απαντώντας εις την ωραία και συγκινητική προσφώνηση του νέου πρεσβυτέρου τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ο Ιερεύς δεν είναι μόνον λειτουργός των μυστηρίων αλλά και ποιμένας. Κέντρο η Αγία Τράπεζα από εκεί πηγάζει η ποιμαντική, αλλά και αγκάλιασμα όλου του ποιμνίου. Ο εφημέριος είναι παρόν στις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων... Να θυμάσαι συνέχισε πάντοτε την ημέρα της χειροτονίας σου και να ανανεώνεις το χάρισμα. Πολλοί σήμερα απαξιώνουν την Ιερωσύνη, μιλούν περιφρονητικά. Όμως ο ιερεύς κατά τον Άγιο Κοσμά είναι ανώτερος και από τους αγγέλους..
Μετά το πέρας της Χειροτονίας παρετέθη δεξίωσις .
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια: